Klik venligst
BOXHOLM 2020-3-5 KL. 13:12

Rondellräven har återvänt – och förökat sig

Av Lotta Hofström

BOXHOLM. Nu är rondellen i centrala Boxholm återigen pyntad. Nu med flera rävar – och en snögubbe. "Vi får se hur länge de får vara kvar", säger boxholmsbon Leena Pettersson som tagit en bild på nya rondellkonsten.

Rondellräven har återvänt – och förökat sig
"Det började i vintras med att någon satt en räv i rondellen, sedan blev det två och sedan försvann de. Det är synd att folk ska förstöra", säger Leena Pettersson som tagit bilden. Foto: Leena Pettersson

I december förra året dök rondellkonst i form av en räv upp i rondellen. Just innan hade det förts livliga diskussioner på Facebook om en riktig räv som smugit omkring på orten.

Den mystiska rondellräven engagerade boxholmsborna, som undrade: Vem har gjort den? Och varför?

KORT därpå blev rondellräven vandaliserad – svans och huvud förstördes. Många tyckte att skadegörelsen var bedrövlig, då rondellräven uppfattades som ett trevligt initiativ.
– Det började i vintras med att någon satt en räv i rondellen, sedan blev det två och sedan försvann de. Det är synd att folk ska förstöra, säger Leena Pettersson.

HON tycker att det är trevligt att rondellen återigen har fått rävar. Denna gången fyra stycken.

Men vem eller vilka som skapat rondellrävarna är inte känt.
– Alla gissar på den och den och den, säger Leena Pettersson.
– Det är också någon snögubbeaktig sak i rondellen, som sattes upp i början av veckan. Vi får se hur länge rävarna får stå. Jag hoppas att snögubben vaktar dem!

PÅ STARTSIDAN JUST NU