Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MOTALA 2024-3-28 KL. 06:00

Poesiföreställning till Motala

Av Mia Karlsvärd

MOTALA I en föreställning uppdelad i två akter får publiken möta två olika sorters poeter.

Poesiföreställning till Motala
Lo Ragnar & Nino. Foto: Märta Thisner

– Vi är mycket glada över att fått hit föreställningen. Det är ju en typ av scenkonst som vi inte arrangerat tidigare, så det ska bli jättespännande, säger Glenn Qvarfordth, ordförande i Motala Teaterförening.

Under hösten och våren ger sig poeterna Lo Ragnar Lindström och Nino ut tillsammans ut på en Riksteaterturné som sträcker sig från Jokkmokk till Falkenberg där ett av stoppen är Kultur-Akademin i Motala.

– Vi lever i en värld där vi låtsas vara åtskilda naturen, men det är vi ju inte. I de här texterna utforskar jag kroppen och naturens samhörighet genom årstidsväxlingarna, hur vi inte kan värja oss för skiftenas inverkan på våra liv. Verket kretsar också kring en kärlek, om att bygga ett hem i en annan människa. Jag skriver alltid utifrån egna upplevelser, men jag känner ingen skyldighet att vara biografisk, säger poeten Lo Ragnar Lindström.

– Jag ville återknyta till mina tidiga diktvärldar som språkligt präglades av det kristna. Under skrivprocessen öppnades det som en telefonlina, en röst och en underjord bara vällde fram. Jag grät och skrev i en vecka. Att skriva fram Lucifer var mitt sätt att komma överens med delar av mig själv som jag själv förvisat. Min poesi är rent konkret en berättelse om att vara deprimerad som tonåring fast i biblisk språkdräkt, berättar poeten Nino Mick.

Sommaren 2022 vann Lo Ragnar Lindström Aftonbladet Kulturs skrivartävling Min eld. Nino Mick blev svensk mästare i poetry slam 2013, tilldelades Svenska kyrkans kulturpris 2015 och utkom nyligen med den kritikerrosade romanen Vulcan.

Lo Ragnar & Nino spelar på Kultur-Akademin 2 april kl-19.00 och arrangeras av Motala Teaterförening.

MIA KARLSVÄRD

PÅ STARTSIDAN JUST NU