Klik venligst
MOTALA 2024-4-16 KL. 10:15

Kim har sitt hjärta i Österstad

Av Mia Karlsvärd

MOTALA Kim Runfeldt är Österstad idrottsförenings första kvinnliga ordförande.

Kim har sitt hjärta i Österstad
– Jag ser fram emot att axla rollen som ordförande i Österstad IF, och att tillsammans med övriga i styrelsen utveckla föreningen, säger Kim Runfeldt.

Hur känns det att vara pionjär?
– Det känns fantastiskt roligt, intressant och lärorikt. Jag ser fram emot att axla rollen som ordförande i Österstad IF, och att tillsammans med övriga i styrelsen utveckla föreningen, säger Kim Runfeldt.

Kim Runfeldt som är 31 år gammal bor och lever strax utanför Motala tillsammans med sin man, två barn och en bonusdotter.
– Jag är född och uppvuxen i Österstad och jag har fortfarande mitt hjärta i byn och i föreningen.

Hon berättar att hon brinner för det engagemang man har genom att arbeta i föreningslivet.
– Det betyder otroligt mycket för mig. Att kunna skapa så mycket glädje, energi och lycka tillsammans med andra människor. Det ger mig en glöd och kraft att bara vilja fortsätta att göra mer, säger hon.

Österstad idrottsförening har funnits sedan 1965 och firar därmed 60 år nästa år.

Borde det inte ha varit en kvinna tidigare?
– Det har funnits kvinnliga styrelsemedlemmar tidigare, men inte som ordförande. Många kvinnor har engagerat sig i styrelsen och gör det fortfarande. Att det inte har varit en kvinnlig ordförande har inte med vår syn på män och kvinnor att göra.

Vad har ni för aktiviteter i föreningen?

– Vi har ett herrlag, barngympa och till våren ska arrangerar vi lek med boll. Många andra aktiviteter är också på gång . Evenemangsgruppen i föreningen planerar detta just nu. Vi har tidigare arrangerat en kväll för tjejer här i Österstad - ladies-night, och föreningskvällar med aktiviteter i samband med det.

Vad är din målsättning med uppdraget?

– Att kunna göra ännu mer och sammansvetsa byns alla vuxna, pensionärer, barn och ungdomar genom föreningen.

Hon menar att det är ett privilegium att bo i en by tillsammans, och ha tillgång till en förening.
– Vi vill hitta former för verksamhet i föreningen som passar alla åldrar, det är viktigt. Jag tar till mig alla österstadbors tyck och tänkt och tar därefter med mig det till styrelsen och evenemangsgruppen, så att vi därefter kan arbeta fram något.

Vad händer framöver i föreningen?
– Till våren, som sagt, ska lek med boll komma i gång. Där hoppas vi på att så många barn som möjligt deltar. Vi arbetar också med att se över intresset för aktivitet för pensionärer. Det är också snart dags för vårt Valborgsfirande.

Kim Runefeldt tillägger:
– Vi har redan fått många tips och idéer från byborna om vad de vill göra. Nu ska vi ta en överblick och se vad vi kan göra med de förslag vi fått in.

MIA KARLSVÄRD

PÅ STARTSIDAN JUST NU