Klik venligst
BOXHOLM 2023-4-5 KL. 13:52

Filip från Boxholm vinnare i ”Biggest loser”

Av Mia Karlsvärd

–Jag är väldigt stolt och jag känner att jag är en värdig vinnare, säger Filip Sehlstedt från Boxholm vinnare i ”Biggest loser” i TV4.

Filip från Boxholm vinnare i ”Biggest loser”
– Jag är väldigt stolt och jag känner att jag är en värdig vinnare, säger Filip Sehlstedt från Boxholm, vinnare i ”tv4:a programmet Biggest loser”. Foto: Mia Karlsvärd

– Dels för att jag gjorde väldigt bra ifrån mig både på vågen, i tävlingarna och jag har kört fair play under hela säsongen, säger Filip Sehlstedt om tv-programmet som han deltagit i sedan hösten 2022.

Hur har viktresan varit?
– Den har varit stabil. Jag har gått ner väldigt mycket. Jag har snittat på 2,5 kg per vecka och har haft kontroll över vikten hela tiden.

Filip berättat att det har varit tufft psykiskt.

– Men det har varit stabilt det också, man har ju fått motivation när man ställt sig på vågen varje vecka och det har gjort att jag fortsatt.

Under inspelningen av "Biggest loser" på slottet Ekolsunds slott gick han ner 24 kg. Sedan har viktresan nedåt fortsatt hemma i Boxholm.

– 147,9 kg började jag på, jag väger nu 97,1. Jag har gått ner lika mycket här hemma som jag gjorde under programmet.

Var det inte svårt att känna motivationen när du kom hem?
– Jo, här har jag andra förutsättningar, så det var tufft men jag har fått mycket pepp av mina nära och kära. Jag fick också med mig motivationen från slottet.

Varför ville du gå ner i vikt?
– Jag ville vara en far som orkar leka med mina barn och vara en sambo som orkar mina vardagssysslor. Jag ville också arbeta bort min dåliga självkänsla.

Skulle du råda andra att göra samma resa?
– Om man har viljan och inte bara drömmen, man måste verkligen ha viljan. Jag har bara bra erfarenheter från detta. Så klart är det inte så bra att gå ner så snabbt. Det farliga är att man får tänka sig för, i programmet vi fick mycket hjälp av dietister, terapeuter och tränare så klart.

Han berättar att hans syn på vardagslivet har förändrats.

– Det kan vara småsaker. Att plocka ur diskmaskinen när jag kommer hem och inte bara slappa. Att behålla disciplinen - att gå och träna och inte hitta undanflykter. Ska man ha gott i livet måste man kämpa för det. Tidigare kunde jag på en vanlig vecka äta en massa godis, chips och onyttig mat och sa att jag skulle gå och träna, men kom aldrig till gymmet. Nu har jag hittat en balans i min vardag.

Hur kommer dit liv bli nu?
– Jag lever redan ett mer aktivt liv. Tänka på hur jag lever. Inte ta dag för dag. Jag har haft drömmar förr, nu vill jag förverkliga mina drömmar - mer verkstad än prat. Att ta vara på livet och inte bara komma undan med allting, säger Filip Sehlstedt.

Han berättar att han är sugen på att föreläsa och kanske ta uppdrag som personlig tränare för de som vill göra samma resa.

Vad har du för råd till andra?
– Ha koll på vad du stoppar i dig och hur mycket kalorier du gör av med. Kalorier in och kalorier ut. Lär dig att förstå vad olika föda innehåller. Sådant tänkte jag inte på förr. Nu när jag lärt mig att räkna kalorier förstår jag hur mycket skit jag tryckt i mig.

Han tillägger:
– Ha inga förbud för det är då man kan hamna i skiten. Då kan det sluta med att man gör tvärt om i stället. Hitta något som är kul att göra. Den viktigaste träningen - är den som blir av. Det går inte att bli torr om du fortfarande står i duschen, säger Filip Sehlstedt.

MIA KARLSVÄRD


Boxholmsbon, Filip Sehlstedt, vinnare i tv4-programmet "Biggest loser". Foto: Mia Karlsvärd– Förr kunde jag äta motsvarande vad för mig idag är sju måltider. Jag hade inte en tanke på kalorier eller hur mycket. Jag åt det jag tyckte var gott, jag kunde vara mätt och ändå fortsätta äta. Foto: Gabriel Liljevall


Fakta: Filip Sehlstedt
Ålder 25 år
Familj: sambo Rebecca, två barn Lissandra 2 år, bonusdotter och Novalie 7 månader.
Jobbar: lastbilschaufför
Intressen: alla former av sport ishockey, hejar på LHC, att resa, sedan programmet tränar jag numer regelbundet och kosten har blivit ett intresse.
Bor: Boxholm
Aktuell: som vinnare i ”Biggest Loser”
Före: 147, 9
Nu: 97,1
Minus 50,8 kilo.

PÅ STARTSIDAN JUST NU