Klik venligst
BOXHOLM 2022-6-13 KL. 13:50

Pampig skolavslutning i Boxholm

Av Mia Karlsvärd

BOXHOLM Skolavslutning i Boxholm innebär folkfest. Elever tågar genom centrum, mot Parketten och mot ett långt och härligt sommarlov. Allt inramas av stor publik och musik.

Pampig skolavslutning i Boxholm
Oskar, Melvin, Malva och Elsa gick främst i ledet. Foto: MIA KARLSVÄRD

Det har varit skolavslutning i hela vida världen i Östergötland, för elever i alla åldra och på många olika sätt. Så också i Boxholm. Ett stort antal av de sommarlovstörstande eleverna gick traditionsenligt i tåg genom centrum, anförda av fanbärare och musiker.

Redan långt i förväg samlades publiken längs promenadvägen för att se och njuta av åsynen.

Bland åskådarna hittade man bröderna Alwin och Cazper Hallin, sex respektive fyra år. Alwin var nog mest spänd, eftersom han vet att nästa år, då är det hans tur att gå med i tåget.

–Ja, säger han förundrat.

Med sig hade de gammelfaster Pia Hallin.

–Hon är 53, upplyste Alwin för ordningens skull eftersom bröderna nyss fått uppge sin ålder.

Elsa, Malva, Melvin och Oskar gick allra längst fram i tåget genom centrum. Bakom dem ringlade sig elev- och lärartåget långt.

Tåget tog sig mot Parketten där skolavslutningen avslutades och där sommarlovet började.

Alwin börjar förskoleklass i höst och han kan knappt vänta till nästa skolavslutning, när det är han som får sitt allra första sommarlov.

SARA ANDERBERGAlwin och Cazper Hallin följde med spänning skolavslutningståget genom Boxholm. Foto: MIA KARLSVÄRDSkolavslutningen är en riktig folkfest i Boxholm. Foto: MIA KARLSVÄRD


PÅ STARTSIDAN JUST NU