Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-2 KL. 07:21

"Jag har alltid tyckt att det varit kul att fota"

Av Carolina Fransson

SKÄNNINGE. Musik och fotograferande ligger Calle Eriksson från Mjölby varmt om hjärtat. Han har spelat 30 år i Motala rockers och spelar nu i tre andra band. Han har nu också en fotoutställning på Skänninge bibliotek.


Calle Erikssons bilder är tagna i Småland och Östergötland. Foto: Carolina Fransson

Strax innanför entrén till biblioteket hänger Calles canvas och rambilder föreställande fjärilar, naturen och en gitarr. Numera spelar han trummor i de band han medverkar i, bland annat Queen street orange som har några låtar på Spotify, men det var gitarr han började spela som ung och i utställningen har han en bild av sin första.

INTILL GITARREN står det "kompledigt".
– Det är ingen som spelar på den just nu, det är göteborshumor, skrattar han.
Fotograferandet har han sett som en bisyssla vid sidan av musiken.
– Jag har alltid tyckt att det varit kul att fota. Jag började på 80-talet, men sen la jag ner det då musiken tog över helt. När jag fyllde 50 köpte jag mig en ny kamera och bestämde mig för att ta upp fotograferandet igen. Nu är jag 65, så det har blivit några år nu, säger han.

DE ANDRAbilderna i utställningen är tagna på olika platser i Östergötland och Småland. Bland annat finns det några bilder på Skogssjön. Flera av bilderna föreställer också fjärilar, vilket kan vara lite svårt att fotografera, berättar han.
– Det är så rogivande att fotografera ute i naturen. För att fånga fjärilarna har jag använt teleobjektiv. I bland får man ha tålamod. Om en fjäril har varit på en plats och man inte lyckats fånga den på bild kan man vänta en stund, så brukar den komma tillbaka till samma ställe, berättar han.

CALLE HAR tidigare haft flera fotoutställningar runtom i Mjölby kommun. Denna utställning heter "Blandade ögonblick" och visas på biblioteket under september och oktober.

PÅ STARTSIDAN JUST NU