Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2024-2-20 KL. 06:00

Det här kan du göra på sportlovet

Av Susanne Hasselqvist


VÄSTRA ÖSTERGÖTLAND Testa en ny sport, åk skridskor eller koppla av med en bra bok på biblioteket. På sportlovet finns det mycket att göra i vårt område. Här är ett axplock av det man kan hitta på vecka 8 i kommunerna.

Det här kan du göra på sportlovet
Snör på dig skridskorna och åk en sväng på sportlovet. Foto: anncapictures, Pixabay

I MOTALA kan du låna utrustning för sport och fritid på fritidsbanken. På Isstadion blir det skridskoåkning både i ishallen och på bandybanan utomhus. På Motala bibliotek blir det digital tipspromenad om vikingar och vikingatid och du kan få hjälp att bygga ditt släktträd. I Råssnäshallen kan du testa volleyboll eller basket och prova på streetdance på Korpen.
I VADSTENA löses mysteriet med den försvunna tavlan på slottet och biblioteket har en rad aktiviteter varje dag. På Fritidscentrum blir det olika prova-på-aktiviteter och Sancta Birgitta Klostermuseum har sportlovöppet. Flera gånger i veckan kör gratis buss till Ombergsliden för en dag med skidåkning.
I MJÖLBY ordnas aktiviteter på fritidsgårdarna i Mantorp, Skänninge och Mjölby. I simhallen i Mjölby ordnas baddisco. Fritidsbanken lånar ut allt från skridskor till käpphästar och Sya skidklubb lånar ut skidor för den som vill åka. På biblioteket finns mycket att göra hela veckan och flera föreningar, som Skänninge armbrytarklubb, har prova-på-aktiviteter.
I ÖDESHÖG körs barnens Vasalopp vid Skönatorpet och skidor finns att låna. Biblioteket ordnar tipspromenad och visar film och i Riddarsalen blir det pyssel. På naturum Tåkern finns flera sportlovsaktiviteter både inomhus och utomhus.
I BOXHOLM ordnas det läsbingo och en liten kurs i bokbinderi för ungdomar på biblioteket, och därtill pyssel och brädspelsaktiviteter. Simhallen arrangerar olika lekar och tävlingar hela veckan.

SUSANNE HASSELQVIST
PÅ STARTSIDAN JUST NU