ÖSTERGÖTLAND 2020-2-5 KL. 10:11

Hon föreslås efterträda Peter Borring

Av Carolina Fransson

ÖSTERGÖTLAND. När Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, håller årsstämma den 10 mars 2020 lämnar Peter Borring posten som LRF-ordförande efter elva år. En ny styrelse och ordförande ska då samtidigt utses.

Hon föreslås efterträda Peter Borring
Jeanette Blackert. Foto: Pressbild

– Mitt engagemang för Östergötlands bönder, LRF och dess medlemmar är fortsatt starkt, men jag känner att man måste våga släppa taget om något när det fortfarande är roligt och inte först när man börjar tröttna. Det känns som ett bra läge att kliva av nu. Våra frågor är uppe på agendan i samhället, LRF är en uppskattad aktör att föra samtal med, den regionala styrelsen och medarbetarna utgör ett vasst lag och det finns en bra efterträdare till mig! Detta i kombination med att företag och familj har växt under åren, gör att jag väljer att gå vidare från det här uppdraget till att gå hem till gården, utveckla mitt företag och ge lite mera tid för min familj. Sedan har jag kvar några mindre omfattande förtroendeuppdrag, säger han i ett pressmeddelande.

SOM EFTERTRÄDARE föreslår valberedningen den nuvarande vice ordföranden för LRF, Jeanette Blackert. Hon är grisuppfödare och växtodlare från Skänninge.
– Om jag blir vald av stämman känner jag mig trygg i att vi kommer fortsätta driva viktiga frågor för våra medlemmar och stå upp för konkurrenskraften och framtidstron inom de gröna näringarna. Jag ser framför mig att vi ska jobba mer med hållbarhetsfrågorna. Hållbarhet är den största frågan i samhällsdebatten och vi behöver vara aktiva för att vara relevanta och nyttja potentialen som finns i våra näringar, säger Jeanette Blackert.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

SMHI klass 1-varnar för snöfall i länet
ÖSTERGÖTLAND 2020-2-25 KL. 13:23

SMHI klass 1-varnar för snöfall i länet

Regnblandad snö, blåst – och risk för halka på vägarna.

MJÖLBY 2020-2-24 KL. 11:01
Det säger polisen om rånen i Mjölby

Det säger polisen om rånen i Mjölby

Två rån inom två månader. Maskerade tjuvar med kniv ännu på fri fot.


BOXHOLM 2020-2-24 KL. 07:30
Kommunen gick 14 miljoner back

Kommunen gick 14 miljoner back

Måste spara – men: "Vi vill ju inte utarma vår verksamhet"


MJÖLBY 2020-2-24 KL. 06:00
Misstänkt mordbrand i sommarstuga

Misstänkt mordbrand i sommarstuga

Villan brann ner till grunden under natten till söndagen.


MOTALA 2020-2-23 KL. 15:40
De förbereder sig om krisen kommer

De förbereder sig om krisen kommer

Ska lära sig leva utan el – under en hel helg.


Fler nyheter