Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-9-16 KL. 15:30

Nytt samarbete guidar oss till bästa matpriserna

Av Thomas Edgren

Matpriserna stiger som aldrig förr och många kämpar för att få ihop vardagsekonomin. Nu fördjupar mejerikooperativet Arla samarbetet med prisjämförelsesajten Matspar.se, för att hjälpa konsumenter att hitta prisvärda matvaror på nätet.

Nytt samarbete guidar oss till bästa matpriserna
Med hjälp av Matspar.se kan man jämföra priset på sina favoritrecept och sedan klicka hem ingredienserna till sin dörr. Foto: Arla


- I våra recept på Arla.se finns nu en köpknapp. Genom ett klick skickas alla ingredienser i receptet vidare som en inköpslista till Matspar.se där konsumenten kan välja den onlinebutik som erbjuder det bästa totalpriset på varorna, säger Catarina Molin Österlund, ansvarig för e-handel på Arla.
Ökade kostnader i alla led förklarar sommarens och höstens snabbt stigande priser på butikshyllorna.
- Jag förstår att många konsumenter står inför en tuff ekonomisk situation, framför allt alla som redan innan inflationen slog till hade små ekonomiska marginaler. Men samtidigt är det viktigt att svenska bönder får ersättning för sina kostnadsökningar - annars kommer vi inte att ha någon svensk mat framöver, säger Catarina Molin Österlund.

Hon känner att samarbetet med Matspar.se ligger rätt i tiden och att Arla alltid har jobbat för att ge konsumenter fler valmöjligheter och skapa tjänster som gör deras vardag enklare.
-
- Vår största lojalitet ligger alltid hos konsumenten, men vi har även ett ansvar gentemot varumärken och butiker. E-handeln innebär en enorm omställning och det är ett ekosystem där alla är beroende av varandra. Vi vill ge dagligvaruhandeln de verktyg som gör omställningen så smidig som möjligt, säger Omid Ghanbari, vd på Matspar.se


PÅ STARTSIDAN JUST NU