Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2023-12-24 KL. 12:22

Uppesittaren gav 131 nya miljoner till föreningslivet

Av Josefin Petersson

Uppesittaren gav 131 nya miljoner till föreningslivet
Uppesittarkvällen 2023 med i bild från vänster: Daniel Norberg, Lotta Engberg, Arantxa Álvarez, Edward af Sillén och David Hellenius Foto: Johan Carlén, Folkspel

Årets Uppesittarkväll – rena julafton för föreningslivet. 131 miljoner har landets klubbar och organisationer tjänat på en enda afton.

– En rakt igenom fantastisk siffra. Tack alla ni som sålt och köpt. Ni bidrar alla till att göra Sverige lite bättre, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel.

Uppemot fem timmar mys, mat och musik. Med spänning, underhållning och rimstuga under ledning av Lotta Engberg – gjorde sin nionde Uppesittarkväll tillsammans med halva landets befolkning – och Daniel Norberg, premiär som dan-före-dan-värd.

Med sällskap av flera miljoner TV-tittare.

Med vinster för 234 miljoner – och inte minst, 131 miljoner i överskott att fördela på landets föreningar. Att jämföra med fjolårets siffra, 117 miljoner.

Hans Sahlin:

– Vi beklagar att en del inte kunde vara med oss från början på grund av system som blev överbelastade. Det säger också en del om den omsorg som finns kring föreningslivet och intresset för Uppsittaren. Sedan är årets siffra, 14 miljoner plus, helt enorm. Precis som för svenska hushåll är det tuffa tider för våra klubbar och organisationer och det känns långt in i hjärtat att kunna betala ut så många miljoner till alla de som verkligen arbetat hårt i syfte att stärka sina föreningar.

Även kvällens båda programledare hyllar en storslagen och pågående afton:

Daniel Norberg:

– Det känns så himla roligt och ärofyllt att man får vara med. Att det gör en så stor skillnad. Det gör ju Sverige friskare och det är så kul att Bingolotto bidrar till det.

Lotta Engberg:

– Det är en ära att varje år få vara med och bidra till alla klubbar och föreningar i landet. Det glädjer mig enormt att det ökar år till år.

Nu laddar vi för Nyårsbingo – och ytterligare överskott till föreningslivet.

PÅ STARTSIDAN JUST NU