Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-7 KL. 06:30

Misstänkta bombmannen hittad död

Av Thomas Edgren

Den misstänkte man som sökts av polis efter explosionen i Göteborg för en dryg vecka sedan har nu hittats. En avliden person hittades i vattnet i centrala Göteborg på förmiddagen. Kroppen är identifierad och anhöriga är underrättade.

Misstänkta bombmannen hittad död
Den man som misstänks ha utlöst en bomb i ett bostadshus vid Övre Husargatan i Göteborg hittades igår drunknad i vattnet i centrala Göteborg. Arkivfoto: Thomas Edgren

På onsdagsförmiddagen kom larm från räddningstjänsten om en kropp i vattnet utanför Stenpiren i centrala Göteborg. Kroppen har identifierats som den man som den senaste veckan sökts av polis och åklagare efter explosionen i ett flerfamiljshus i Annedal.
Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med dödsfallet.

Varit häktad i sin frånvaro
Den misstänkte mannen har sedan i måndags varit häktad i sin utevaro misstänkt för mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse i samband med en explosion vid en fastighet på Övre Husargatan i Göteborg då flera trappuppgångar rökskadades och boende fick föras till sjukhus, fler allvarligt skadade. Polisen har sedan dess bedrivit ett omfattande spanings- och utredningsarbete för att lokalisera mannen.

– Det är skönt att han nu är hittad – även om vi hade hoppats att han skulle vara vid liv. Vi förstår att det faktum att sökandet dragit ut på tiden har skapat oro bland allmänheten. Nu fortsätter utredningsarbetet för att få en klarare bild av händelseförloppet och orsakerna till explosionen, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson.

Förundersökningen fortsätter
Förundersökningen om försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse fortsätter.
– Förundersökningen mot den misstänkte mannen kommer läggas ner, men förundersökningen i övrigt kommer fortsätta för att fastställa orsaken till explosionen och utreda om det finns andra gärningsmän, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Källa: Åklagarmyndigheten


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU