Klik venligst
MJÖLBY 2021-6-20 KL. 05:53

Förlust för MAI i hemmapremiären - men insatsen lovade mer

Av Anton Rimstedt

Mjölby AI är som bekant nykomlingar i division 2, och efter två inledande kryss hoppades man på första segern i första division 2-matchen på Vifolkavallen på 26 år. Men så blev det inte.

Förlust för MAI i hemmapremiären - men insatsen lovade mer
MAI fick kämpa i värmen på Vifolkavallen. Foto: Anton Rimstedt.

Publiken tillbaka, MAI tillbaka i spel hemma i Mjölby, laget med första hemmamatchen i division 2 och en lördagsvärme som konkurrerade med Sevilla och Budapest. Det var upplagt för fest, och allt blev som tänkt förutom just det där slutresultatet.

– Vi är missnöjda med resultatet men jättenöjda med hur vi spelar och agerar där ute. Killarna gör en jättearbetsinsats, men jag tycker också vi spelar riktigt bra fotboll och kommer till bra lägen, sen får vi inte dit bollen bara. Det är det som skiljer, Karlslund har i stort sett inte ett enda läge och vi har kontroll på matchen, säger MAI:s tränare Daniel Friberg efter matchen.

Det tippade topplaget Karlslund fick en tidig ledning och efter det lyckades inget av lagen göra mål.

– Jag kan inte tänka mig att det är ett topplag, men om det är det, som det sägs, så lär vi ta många poäng om vi fortsätter att prestera på det här sättet. Men vi måste plocka bort det där att vi har en tendens att släppa in mål redan efter fem minuter. Så kan vi inte ha det. Där får vi skärpa till oss och inte sätta oss i den uppförsbacken, säger Daniel Friberg.

MAI stod för en relativt intensiv slutforcering och kanske samlade man ihop till en kvittering, men som bekant är inte fotbollen alltid rättvis. Och MAI-tränaren Friberg var heller inte överdrivet förtjust i domarinsatsen på Vifolkavallen.

– Jag tycker vi är bäst, sen kommer Karslund tvåa och så kommer tre andra absolut sist.

Daniel Friberg ville efter matchen ge ett extra gott betyg åt trion Max Malmén, Daniel Yaakob och Jacob Samuelsson som alla gjorde sina första matcher från start.

Anton Rimstedt


MAI fick kämpa i värmen på Vifolkavallen. Foto: Anton Rimstedt.MAI fick kämpa i värmen på Vifolkavallen. Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU