Klik venligst
MJÖLBY 2023-11-14 KL. 09:01

Framgångsrik flytt ledde till hjälp i världen

Av Sara Anderberg

MJÖLBY Flytten till Kanikegatan och nya lokaler blev ett jättelyft för Röda Korset i Mjölby. I förlängningen blev det också ett jättelyft för behövande och utsatta i världen, som fått mer pengar än någonsin från föreningen i Mjölby.

Framgångsrik flytt ledde till hjälp i världen
En kvartett som bidrar till framgångarna hos Röda Korset, från vänster: Maj-Britt Godhe, Elisabeth Carnrot, Lena Karlsson och Lena Carlsson. Foto: Sara Anderberg

Det var för ett år sedan som Röda Korset lämnade sina lokaler på Kungsvägen och i stället flyttade in i nya lokaler på Kanikegatan. Då mötte Östgötatidningen förväntansfulla medlemmar som packade upp varor och skyltade upp butiken med hopp om att få in massvis med pengar till välgörenhet.
Nu, 2023, har förväntningarna överträffats.
– Vi har ökat omsättningen till nästan det dubbla. Det är fantastiskt, säger Birgitta Widén som är kassör för Röda Korset, ansvarig för butiken och spindeln i nätet för det som sker där.

Den kraftigt ökade omsättningen innebär att Röda Korset i Mjölby hittills i år har kunnat skänka 270 000 kronor till katastrofhjälpen. Pengarna har gått till bland annat krigets offer i Ukraina och i Gaza.
–Det här beror förstås till stor del på att vi har nya, större lokaler och helt andra möjligheter att synas. Men det beror också på att vi har jättebra medarbetare som också är väldigt duktiga.
– Vi har jobbat mycket med till exempel skyltningen och där har en av våra medarbetare, Elisabeth Carnrot betytt mycket. Hon är jätteduktig, berömmer Birgitta Widén.
– Men vi har så många fler som är jätteduktiga.

Förutom medarbetarna vill Birgitta Widén också framhålla alla Mjölbybors vilja att skänka saker som kan säljas i butiken och som omsätts till pengar som kan gå till välgörenhet.
– Alla är delaktiga i det jättefina resultat vi har fått, säger Birgitta Widén.

En vanlig dag i november är det flera personer på plats i butiken. Där jobbar Elisabeth Carnrot men också Lena Carlsson, Lena Karlsson och Maj-Britt Godhe. De har fullt upp, inte minst med att göra plats för de julsaker som ska framhävas när det drar ihop sig till julskyltning.

SARA ANDERBERG


PÅ STARTSIDAN JUST NU