Klik venligst
MJÖLBY 2022-5-2 KL. 14:29

Positiv grävare på jakt efter mer

Positiv grävare på jakt efter mer

Tobbe Hamiltons goda humör smittar! Oavsett om han sitter i en grävmaskin eller rattar en lastbil är det glädje och en positiv attityd som gäller. Nu är han och Östgötagrävservice på jakt efter mer, både när det gäller kunder och medarbetare.

I snart 20 år har Tobbe Hamilton arbetat i grävbranschen i olika former och fortfarande stortrivs han med det.
– Vet du, jag tycker varje dag att det fortfarande är lika roligt att gräva! Trycket i år är dessutom mycket högre än förra året och kalendern börjar fyllas på rätt så bra redan nu, förklarar Tobbe.
– Det stora problemet för oss nu är att få tag på rätt folk som vill arbeta med oss. Vi har investerat i maskiner och har gott om intresse från kunder. Det vill vi matcha med markanläggare och grävmaskinister som har rätt servicekänsla och attityd.
Satsning på dräneringar av hus
Östgötagrävservice har väldigt många strängar på sin arbetslyra. Grävning, trädgårdsanläggning, husgrunder, poolbyggen, tomtplanering och garageuppfarter är vanliga uppdrag. De flesta tjänster omfattas dessutom av rot- eller rutavdrag, vilket gör det billigare för kunderna.
– Det finns många som kan gräva, men jag vill verkligen göra kunden nöjd. Vi ger oss inte förrän vi har sett till att det blir bra och är inte heller rädda för att prova på nya saker. Vi löser det mesta, lovar Tobbe.
Dräneringar är det som det satsas mest på, bland annat genom en certifiering inom säker grund (SGC). Dräneringar är något som ligger Östgötagrävservice varmt om hjärtat, förklarar Tobbe.
– Vi har ett stort intresse för det, men det finns tyvärr för många som inte riktigt vet vad de gör inom området. Det gäller till exempel att sänka dräneringen på rätt sätt för att det ska fungera långsiktigt. Det räcker inte att bara byta ut rören, konstaterar han.

Omväxling utifrån kunduppdrag
Östgötagrävservice har sin bas i Fornåsa, en strategisk placering i Östergötland, och har väldigt bra samarbeten med andra lokala aktörer för att skapa en helhet. Husbyggare, elektriker, rörleverantörer, gjutare och annat som behövs.
Aktuella frågor för Tobbe och hans kollegor är att hitta fler som vill ha hjälp med att sköta häckklippning, grönytor och liknande. Gärna i hyreshus, där det även kan kombineras med trappstäd och enklare fastighetsskötsel.
– Vi gör väldigt många olika saker, mest åt privatpersoner men även åt företag. Det kan vara allt från att bygga en lekpark till att schakta och lägga sten en hel dag. Det beror på vad kunderna vill ha av oss och just den omväxlingen är väldigt rolig!


PÅ STARTSIDAN JUST NU