Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2022-5-2 KL. 08:55

Prinsessan Estelle kommer till Tåkern

Av Mia Karlsvärd

TÅKERN Hertiginnan av Östergötland, prinsessan Estelle, deltar tillsammans med sina föräldrar, kronprinsessparet för att fira Naturrums 10-årskalas med naturpromenad, sagostig och glass.

Prinsessan Estelle kommer till Tåkern
Hertiginnan av Östergötland kommer till Tåkern den 25 maj. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Östgötatidningen kan i dag avslöja att hertiginnan av Östergötland kommer till Tåkern den 25 maj.

Prinsessan Estelle tas emot
av landshövdingen Carl Fredrik Graf på slottet i Linköping redan på förmiddagen samma dag. Där ska det bland annat ske en ceremoniell avtäckning av porträtt i Estelles salong. Därefter är det avfärd till dagens huvudmål, Tåkern.

Vid Naturum Tåkern tas prinsessan Estelle och kronprinsparet emot av länsledningen, föreståndare för Naturum, kommunstyrelseordförandena i Vadstena, Mjölby och Ödeshögs kommun.

Därefter får prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Daniel prova på ett nytt skolprogram som ska starta på Naturum; en pedagogisk fältaktivitet med syfte att främja folkhälsa och öka förståelsen för natur- och miljöfrågor.

Efter lunch kan allmänheten ta del av det som händer. Då sker invigningen av jubileumshelgen då prinsessan Estelle hänger upp en modell på den planerade utematlagningsplatsen, som ska symbolisera start för byggplanerna.

Det bästa till sist, för den som älskar glass. Då ska prinsessan Estelle välja favoritsmak bland glassarna från 31:ans glass i Hästholmen. Den smak hon väljer blir jubileumsglassen som sedan säljs under helgen till besökare på Naturum.

Landshövding Carl Fredrik Graf berättar att kronprinsparet har haft en stående inbjudan till länet.

– Jag tycker att det är jätteroligt att de nu har möjligt att komma. Vad gäller Tåkern är det särskilt roligt med tanke på att Estelle själv var med och invigde sagostigen. Tåkern är ett besöksmål både för vuxna och barn.

Mia KarlsvärdNaturum Tåkern fyller 10 år. Foto: Mia Karlsvärd


PÅ STARTSIDAN JUST NU