Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-7-9 KL. 14:05

Östgötadagarna blir av som vanligt i år

Av Carolina Fransson

ÖSTERGÖTLAND. Förra året fick upplägget med Östgötadagarna ändras på grund av pandemin. Arrangemanget sträckte sig då under en längre period i stället för, som det brukar, över en helg. Nu är Östgötadagarna tillbaka i sin vanliga form igen. Den 4-5 september bjuder den östgötska landsbygden in till olika upplevelser.

Östgötadagarna blir av som vanligt i år
Matilda och Elisabet Magnusson, som driver Kafé Lapphem. Foto: Andy Liffner

– Vad vi har längtat! Återigen öppnar vi dörrarna till den östgötska landsbygden! Det är en händelserik helg då företag och föreningar visar upp vad landsbygden har att erbjuda. Företagen bjuder på stort entreprenörskap och engagemang, och för besökaren finns det ett helt smörgåsbord att välja bland, säger Eva Andersson (S), ordförande i regionutvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande.
Östgötadagarna har arrangerats i över 20 år, och brukar locka omkring 100 000 besökare ut på landsbygden. Tre pristagare, som får ta emot 15 000 kronor var från Region Östergötland, utses varje år inför Östgötadagarna. Priserna delas ut av regionen och landshövding Carl Fredrik Graf vid en ceremoni på Linköpings slott den 2 september.

DET ÖSTGÖTSKA konsthantverket 2021 kommer i år från Ullspinneriet i Brink vid Vreta Kloster. Det är ett stickpaket med naturvitt och grått ullgarn som även innehåller mönster till två olika handledsvärmare. Östgötadagsbakverket 2021 är en både knaprig och seg lingonkaka signerad Else Lundin från Linköping. Receptet har en gedigen historia, det är minst 40 år gammalt, och bakverket serveras hos flera av dem som medverkar under Östgötadagarna. Årets vinnare av landsbygdsstipendiatet 2021 är systrarna Matilda och Elisabet Magnusson, som driver Kafé Lapphem i Borkhult utanför Åtvidaberg.


Lingonkaka av Else Lundin från Linköping. Foto: PressbildUllgarn och stickmönster från Ullspinneriet i Brink. Foto: Pressbild


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Optimistisk piratordförande trots tuffa åren: ”Gäller att bygga försiktigt”
MOTALA 2021-9-24 KL. 07:40

Optimistisk piratordförande trots tuffa åren: ”Gäller att bygga försiktigt”

"Vi har inte haft nog med intäkter under 2021 i förhållande till de kostnader som vi har".

Framtidens lantbruk i en cirkulär värld – så blev Fogdegården årets företagare
MJÖLBY 2021-9-16 KL. 07:36

Framtidens lantbruk i en cirkulär värld – så blev Fogdegården årets företagare

"Det gäller att man aldrig känner sig färdig. Man måste ständigt hitta nya vägar och ibland också ändra riktning".

Känslor, meditativt skapande och elefanter på Ullevi gård i september
VADSTENA 2021-9-16 KL. 07:32

Känslor, meditativt skapande och elefanter på Ullevi gård i september

Den vanligtvis Stockholmsbaserade duon ställer ut möbler och tavlor.

Fler nyheter