Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-18 KL. 08:35

"Jag drar referenser till Mjölby i låtarna"

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Rickard Beurling och Joakim Paulsson lärde känna varandra för cirka 15 år sedan då de båda bodde i Mjölby. Tillsammans med pedal steel-gitarristen Roger Gustafsson bildar de bandet Roscoe Parker Band. I dagarna släpper de sitt debutalbum "You might get lost, you might get hurt".


Rickard Beurling är bandets frontfigur. Foto: Johan Bergmark

Roscoe Parker Band är ett country/americana-band som bildades 2016. Debutskivan, som släpps nu den 25 september, är producerad av Roger och Joakim.
Rickard är sångare i bandet och har skrivit låtarna. Han har skrivit musik och countrylåtar sedan 12-årsåldern och har släppt en soloplatta tidigare - 2003. Sedan dess har musiken legat lite på is för honom.
– Jag har pluggat och gjort lite annat i mitt liv, men jag har hela tiden fortsatt att skriva låtar. 2016 pratade jag med min gamla kompis Joakim, som bor kvar i Mjölby, om att spela in låtar i hop. Jag bor numera i Stockholm och är granne med Roger Gustafsson, som spelar med Jill Johnson och som har jobbat som musiker i hela sitt liv. Han gillade låtarna och tyckte att vi skulle spela in en skiva tillsammans, berättar han.

JOAKIM ÄR tio år äldre än Rickard och de lärde känna varandra på Storchfestivalen i Mjölby. Rickard, som då var i tonåren, arrangerade festivalen och Joakims band var ett av dem som spelade.

I ett pressmeddelande står det att ert låtskrivande och sound präglas av uppväxten i en småstad där nöjet var begränsat till att köpa smuggel från lastbilschaufförer och att fördriva tid i replokalen eller ägna sig åt planlöst bilåkande. Var det det man gjorde när du var ung och bodde i Mjölby?
– Ja, det är mycket ungdomsromantik i texterna. Mjölby är ett typexempel. Jag drar referenser till Mjölby i låtarna. Jag är uppvuxen där och åren innan och efter gymnasiet präglar en väldigt mycket. Det fanns inte så mycket att göra när jag växte upp där. Utbudet var begränsat, jag upplevde fritiden som ett vakuum, det var väl kanske därför man fick fixidéer om att anordna musikfestivaler och skriva låtar. Man levde sannerligen efter devisen att vara sin egen lyckas smed, säger han.

RICKARD FLYTTADE från Mjölby 2007, men hans föräldrar bor kvar och det är i kompisen Joakims studio de spelat in låtarna på skivan.
Inom en snar framtid hoppas han att de ska kunna ge sig ut på turné.
– Ja, vi hoppas - trots Covid-19- att kunna göra någon form av mindre turné under hösten och våren. Sen kommer vi bland annat att spela nästa sommar på en country/americana-festival i Danmark, säger han.

PÅ STARTSIDAN JUST NU