Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-11-9 KL. 06:00

Få svar på dina frågor kring elbilar

Av Mia Karlsvärd

ÖSTERGÖTLAND. Elbil - smidigt, snabbt och enkelt, eller? Den frågan kan du få svar på och några till om du loggar in på Energikontoret i Östergötlands digitala föreläsningsserie om elbilar.

Få svar på dina frågor kring elbilar
. – Vi tror att det finns ett intresse att få veta mer om elbilar, säger Ann-Christin Nilsson-Cedermo, Energi- och klimatrådgivare och Åsa Carlberg, Hållbarhetsstrateg på Mjölby kommun. Foto: Mia Karlsvärd

– Den senaste tiden har telefonsamtal med frågor kring elbilar ökat, berättar Ann-Christin Nilsson-Cedermor, Energi- och klimatrådgivare på Mjölby kommun.
Webbinariet eller föreläsningarna om elbilar arrangeras av energi- och klimatrådgivarna i alla kommuner i Östergötland och är uppdelad i två tillfällen. Energi och klimatrådgivningen är en gratis och opartisk tjänst där man kan ställa frågor om allt som har med energi och klimat att göra, tjänsten finansieras av energimyndigheten.

– På föreläsningarna om elbilar tar vi upp allt du behöver veta för att bli en elbilist. Vi berör allt från frågor inför att köpa och äga en elbil till batterier, laddning och laddinfrastruktur, berättar Åsa Carlberg, Hållbarhetsstrateg på Mjölby kommun.

Varför anordnar ni en föreläsning om elbilar?
–Att skaffa en elbil är en stor process och vi tror att det finns ett intresse att få veta mer, säger Ann-Christin Nilsson-Cedermo, Energi- och klimatrådgivare på Mjölby kommun.

På första webbinariet föreläser Christoffer Aalhuizen styrelseledamot i Gröna Bilister.
Föreningen Gröna bilister grundades 1994 med stöd av Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden och ger oberoende konsumentinformation om trafikslag.

Vid andra webbinariet har man bjudit in en Ylva Ek, en van elbilist som även arbetat med ebilar och laddning i många år på energikontoret i Österötland.

Åsa Carlberg säger att föreläsningarna också är i linje med de östgötska kommunernas miljö och klimatmål.
-2030 närmar sig snabbt, det är då vi ska ha nått vårt mål för fossiloberoende fordon både i länet och nationellt. Redan nu har Mjölby kommun ett antal elbilar, bland annat inom hemtjänsten och vår bil-pool för tjänsteärenden, berättar Åsa Carlberg.
Hon berättar att Mjölby kommun har bara två upphandlingar kvar innan målet ska uppfyllas.

-Elbilen är inte den enda lösningen till omställning till fossilfria bränslen, men den är en del i detta, säger Ann-Christin Nilsson-Cedermo.

Om du har frågor redan nu som du vill få svar på via webbinariet kan du maila dem till ann-christin.nilsson-cedermo@mjolby.se.Föreläsningarna är också i linje med de östgötska kommunernas miljö och klimatmål, menar Ann-Christin Nilsson-Cedermo, Energi- och klimatrådgivare och Åsa Carlberg, Hållbarhetsstrateg på Mjölby kommun. Foto: Mia Karlsvärd


Fakta: Webbinarium: Elbil - smidig, snabbt och enkelt, eller?
9 november, Elbil och batterier kl. 17-18
16 november, Laddning och ladd infrastruktur kl. 17-18
Plats: Du deltar och anmäler dig på www.energikontoretostergotland.se
Avgift: Kostnadsfritt

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter