EXTRAMATERIAL 2021-9-28 KL. 20:00

Uppdaterad Kefir med nytt recept

Av Thomas Edgren

Under pandemin har intresset för livsmedel som kan bidra till förbättrat immunsystem ökat och probiotisk mat, fermentering och maghälsa har sällan varit så aktuellt. Arla utökar nu sitt sortiment inom maghälsa och lanserar ett nytt Kefir-sortiment med både 1000g-förpackningar och "on the go-drycker".

Uppdaterad Kefir med nytt recept
Arla lanserar nu nya Kefirsmaker. Foto: Arla

Produkterna är laktosfria och utöver den naturella varianten kommer två helt nya smaker – Blåbär och Vanilj & Ingefära.

Nu lanserar Arla ett uppdaterat Kefir-sortiment med ett nytt recept som gör att produkten numera är laktosfri.Vid fermenteringen skapas en lite spritsig, kittlande känsla i munnen, vilket bidrar till den fräscha och karakteristiska smakupplevelsen av Arla Kefir.

Härstammar från Kaukasbergen
- Kefir härstammar från Kaukasusbergen och har ätits i hundratals år. Att äta fermenterad mat med olika typer av levande bakteriekulturer är ett enkelt sätt att variera sin diet och bidra till god maghälsa. Vi är glada att nu kunna presentera Kefir i två helt nya fräscha smaker, och nu även som on the go-produkt vilket efterfrågas mer och mer bland konsumenter", säger Caroline Arentoft, Brand Manager, Arla Sverige.
-
13 levande bakterier
Arla Kefir fermenteras med flera olika kulturer och innehåller 13 olika levande mjölksyrebakterier samt jäst. Kefir är en naturlig källa till nyttigt protein, kalcium och vitaminer såsom D och B12. Kalcium bidrar bland annat till matsmältningsenzymernas normala funktion och vitamin D och B12 bidrar till immunsystemets normala funktion.

Källa: Arla


PÅ STARTSIDAN JUST NU