Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-9-22 KL. 18:00

Hus tävlar i Grand Designs Årets hus

Av Thomas Edgren

Enastående hus, exceptionell arkitektur och makalösa omgivningar väntar när arkitekturkritikern Mark Isitt programleder tittarna genom en ny resa där 16 hus i fyra kategorier tävlar om att utses till Årets hus. Här är husen som tävlar i nya programmet Grand Designs Årets hus i TV 4.

Hus tävlar i Grand Designs Årets hus
De hus som tävlar i Grand Designs Årets Hus, här med arkitekturkritikern Mark Isitt på bild. Foto: TV 4.

- Arkitektur är drömmar. All arkitektur uttrycker en dröm om någonting och de här 16 husen är de som drömmer störst i Sverige. Och då menar jag inte störst i skala – även om här finns några verkliga bjässar – utan mest banbrytande och spektakulärt”, säger Mark Isitt.
Till skillnad från Grand Designs Sverige, där man följer hela processen från det första spadtaget, kommer han i Grand Designs Årets hus gå husesyn i Sveriges mest uppfinningsrika och kreativa hem, prata med mästerarkitekterna som ritat och med dem som bor där.

Under fyra program med premiär 29 september kommer nu arkitekturkritikern Mark Isitt att leda tittarna på en resa där 16 hus i fyra kategorier tävlar om att bli Årets hus.
Ett hus kommer att stå som vinnare av priset Årets hus, som delas ut av Grand Designs ihop med Sveriges Arkitekter.

Juryns ordförande är den välkända arkitekten Petra Gipp som ihop med andra arkitekter utser vinnaren. Mark guidar tittarna, och ger med stor fascination och kunskap sin syn på arkitekturen.


PÅ STARTSIDAN JUST NU