Klik venligst
BOXHOLM 2020-4-17 KL. 14:46

Här höjs hyrorna

Av Lotta Hofström

BOXHOLM. Kommunägda Boxholmshus höjde hyrorna från första april med i snitt 2,37 procent, enligt Hem & Hyra.

Här höjs hyrorna
Kommunägda hyresvärdar har höjt hyrorna. Foto: Pixabay

Enligt Hyresgästföreningen är hyreshöjningen i nivå med de andra kommunala hyresvärdarna i Östergötlands län.
Hyreshöjningen berör de flesta av Boxholmshus lägenheter, cirka 600. Ingen höjning sker för de nybyggda lägenheterna på Gösvägen. Vidare blir det en halv hyreshöjning för de relativt nya bostäderna på Nygatan och Storgatan 26 i Boxholm.
— Driftskostnadsökningar är en stor bit för oss och att komma ifatt med eftersatt underhåll. De kommande åren behöver vi fokusera mycket på stamrenoveringar, säger vd Fredrik Noaksson till Hem & Hyra.

Parkenområdet, Dalgårdsgatan i Boxholm, är ett av de områden som har planerade större underhållsinsatser.

Också andra kommunala hyresvärdar i länet har höjt hyrorna, vilket Hem & Hyra rapporterar om. Bostadsbolaget i Mjölby höjde med i genomsnitt 2,1 procent från första januari i år. Höjningen motiveras av underhållsbehov och ökade kostnader för drift och fastighetsskatt.
Ödeshögsbostäder höjde med 2,4 procent från första april, med anledning av ökande taxor och underhållsbehov. Stångåstaden i Linköping höjde med 2,25 procent från första mars. Men nu ger de sina hyresgäster rabatt på samma procent under tre månader på grund av coronakrisens eventuella konsekvenser på hyresgästernas ekonomi.

PÅ STARTSIDAN JUST NU