Klik venligst
VADSTENA 2020-4-8 KL. 08:00

Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis

Av Lotta Hofström

PÅSK. Konfektyrmakaren Rebecca Anderssons stora passion är att skapa söta och vackra läckerheter. Nu har hon experimenterat inför påsken.

Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis
Kaninerna är så söta att Rebecca Andersson nästan inte har hjärta att äta upp dem. "Det kan kännas jättehemskt att äta upp huvudet", säger hon. Foto: Rebecca Andersson

– Ägghalvorna är fyllda med brigadeiro, som jag försöker introducera till svenska folket. Brigadeiro är brasilianskt godis som är gjort på kondenserad mjölk och som något mellan kola och fudge, säger chokladkonstnären från Vadstena.


ÄGGEN och kaninerna görs i formar och dekoreras sedan.
– Prickarna görs genom att skvätta med en tandborste. Det blir väldigt fint med enkla medel. Chokladäggen är snäppet knepigare för där måste du ha fyra olika choklad som ska vara tempererade samtidigt för att ösa ned i formen snabbt, säger hon.

CHOKLADÄGGSHALVORNA är knappt en decimeter långa och väger drygt 150 gram. Kaninerna är fem-sex centimeter långa och väger 22 gram.
– Kaninen är min nya favoritform. De blev så himla söta och efter att jag gjort första så tänkte jag att folk inte kommer vilja äta upp dem. Det kan kännas jättehemskt att äta upp huvudet eller ta rumpan, säger Rebecca och skrattar.

Hon berättar att när hon säljer sitt godis på marknader händer det att människor inte köper just av den orsaken.
– ”Det är för fint för att ätas” kan de säga. Innan kaninen förstod jag inte vad de menade men nu gör jag det, säger hon.


REBECCA vill att alla ska kunna få njuta av sötsaker och bakar gärna veganskt och allergivänligt som glutenfritt och fritt från nötter.
– Brigadeiron går att göra vegansk med kondenserad sojamjölk. Jag tycker att den blir godare, för den är inte lika söt!


Idén om ägghalvor kommer från Brasilien. Den här är dekorerad med olika smaker av brigadeiro, som citron och rabarber. Foto: Rebecca Andersson



"Jag lever ut min kreativitet i choklad", säger hon. Foto: Rebecca Andersson


PÅ STARTSIDAN JUST NU