Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-2 KL. 14:23

Paintball - en färgstark adrenalinkick

Av Tobias Josefsson

MJÖLBY. När du spelar paintball kan du träffa nya eller gamla vänner, bokstavligt talat. Östgötatidningen gjorde ett nedslag på en av Östergötlands paintballbanor för att undersöka fenomenet lite närmare.

Paintball - en färgstark adrenalinkick
Två lag tävlar mot varandra i kampen om att stå ensamt kvar. Foto: Tobias Josefsson

Intresset hos Kim Wall som driver Mjölby Paintball väcktes för drygt ett decennium sedan. I dag har han utrustning så att drygt 20 personer kan spela samtidigt och åldersspannet hos de som deltar varierar väldigt, från ungefär sju år till 60-plussare.
– Tanken från början i Hulje där vi finns nu var att bygga flera olika banor, men jag jobbar lite för mycket för att hinna det. Däckbanan som finns kan utökas med att även använda den stora backen bredvid, förklarar Kim.

PAINTBALL ÄR som laserdome, fast man skjuter kulor på varandra i stället för ljus. Det kan göra lite ont om man har otur, men det behöver inte nödvändigtvis göra det.
– En del är lite rädda för det, men man kan gömma sig bra och oftast känns det inte så mycket att bli träffad. Kulorna går att äta men de är inte så goda, berättar Kim med ett leende som antyder att han har erfarenhet av smaken.
– Träningen i sig är varierande och annorlunda mot vad folk är vana med. Ibland kommer det vältränade hockeyspelare som får chocka sina kroppar en stund när de spelar paintball, efteråt skulle de vilja komma tillbaka och köra fysträning hos oss varje vecka.

I ÅR HAR FLER än vanligt från västra Östergötland hittat till Mjölby Paintball. Det har varit ett bra drag i stort sett varje helg sedan i maj, bland annat tack vare att folk hemestrat och teambuilding av olika slag.
– Det finns många olika grupper som kan behöva göra någonting tillsammans. Man håller avstånd till varandra och det är coronavänligt, samtidigt som man är en del av ett lag som gör någonting tillsammans, säger Kim.
– När spelet pågår är det väldigt fokuserat, men snacket runt omkring är fascinerande. Jag kan stå och lyssna och bara njuta av att höra hur roligt spelarna har haft. Paintball för människor samman och gör det lättare att umgås både på banan och efter tävlingen.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Många vill lämna polisyrket
ÖSTERGÖTLAND 2020-11-24 KL. 10:39

Många vill lämna polisyrket

"Högre lön är den viktigaste faktorn för att behålla de poliser vi har i dag"

Här finns delarna i kedjan som gör Vadstena till Sverigetvåa
VADSTENA 2020-11-24 KL. 01:25

Här finns delarna i kedjan som gör Vadstena till Sverigetvåa

"En röd tråd genom hela vår verksamhet".

Wettergren rensar tankarna efter samling som huvudansvarig
ÖDESHÖG 2020-11-24 KL. 01:19

Wettergren rensar tankarna efter samling som huvudansvarig

"Jag stänger inga dörrar, men jag trivs väldigt bra i den roll jag har nu".

Boxholmstjejen ny ordförande i Muf: ”Allt började med en revolt”
BOXHOLM 2020-11-23 KL. 22:45

Boxholmstjejen ny ordförande i Muf: ”Allt började med en revolt”

Matilda Ekeblad i intervju om uppdraget att leda största ungdomsförbundet.

Vadstena näst bäst i landet:
VADSTENA 2020-11-16 KL. 19:22

Vadstena näst bäst i landet: "Vårt signum är en bra skola"

Utbildningschefen utvecklar vad topplaceringen betyder. Läs också hur det gick för de andra kommunerna.

Fler nyheter