Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-12-31 KL. 16:37

Antingen sött eller torrt när vi väljer nyårsbubbel

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. För många av oss kommer årets nyårsafton att bli ganska annorlunda. Men pandemi eller ej, att skåla in det nya året med bubbel är något som många vill göra oavsett omständigheter. Vi begav oss till Systembolaget i Kvarnengallerian i Mjölby för att ta bubbel-tempen.

Antingen sött eller torrt när vi väljer nyårsbubbel
Erik Junling är säljare på Systembolaget inne på Kvarnengallerian i Mjölby. Foto: Anton Rimstedt.

– Många ställer nog in sig på ett annorlunda firande i år, men efterfrågan på nyårsbubbel skiljer sig inte märkbart från tidigare år, säger Erik Junling, som är säljare på Systembolaget inne på Kvarnengallerian i Mjölby.

Svenskarna i allmänhet och Mjölbyborna i synnerhet är i stor utsträckning antingen fågel eller fisk när det kommer till bubbel och champagne, menar Erik Junling.

– Generellt kan jag säga att man antingen vill ha det riktigt söta bubblet eller det riktigt torra. Det är inte så många som efterfrågar mellanskiktet. Man vill ha det antingen torrt eller sött, säger Erik Junling.

– De som är mer ciderdrickare vill ha sitt söta bubbel medan de som uppskattar sin champagne föredrar de mer torra alternativen, fortsätter Erik Junling.

Inne på Systembolaget, några dagar före jul, är det en del människor i rörelse men knappast någon rusning och det är inga problem för besökarna att hålla avstånd när de inhandlar sin dryck inför jul och nyår. Flera av besökarna stannar till vid champagnehyllorna.

Systembolaget säljer, utöver det breda spektrumet av alkoholhaltiga champagnedrycker och champagneliknande drycker, också en hel del alkoholfritt bubbel.

– Många vill kunna erbjuda ett alternativ med alkohol och ett utan. Men vi ser också att många väljer att helt gå på de alkoholfria alternativen. Jag tror att många tycker det helt enkelt är godare och då behöver man inte alkohol för att skåla in det nya året, säger Erik Junling.


Anton Rimstedt


PÅ STARTSIDAN JUST NU