Klik venligst
BOXHOLM 2020-3-18 KL. 14:23

De samlades trots corona-oro

Av Carolina Fransson

BOXHOLM. Vad heter rollfiguren från Mjölby som medverkar i Sällskapsresan i förnamn? Det var den klurigaste frågan i årets frågesport i Boxholm som arrangerades under den gågna helgen. En av de enklaste frågorna var att para i hop rätt bilmärken med rätt bilmodeller, berättar Karl-Johan Norén som läste upp frågorna.

De samlades trots corona-oro
Sörgårdsklinikens Vänner brottades med frågorna. Laget kom trea. Från vänster Ola Wretemark, Örjan Sandberg och Ritva Krokfors Wretemark. Örjan är läkare i Mjölby och Ritva är veterinär på Sörgårdskliniken mellan Mjölby och Boxholm. Foto: Privat

Varje år arrangerar Boxholms orienteringsklubb och Svenska kyrkan i Boxholm en frågesport. Behållningen delar klubben och kyrkan på. Kyrkans del går till kyrkans internationella arbete. Totalt 90 personer samlades i Parketten, där tävlingen hölls.

FRÅGESPORTEN har blivit en tradition, och i år anordnades den för 28:e gången. 42 lag var anmälda, och 23 lag kom till tävlingen. Enligt traditionen ska varje lag innehålla tre personer, men i år gjorde arrangörerna ett undantag.
– Många lag hoppade av på grund av coronaviruset. Några hade lagmedlemmar som tillhörde riskgrupper, var förkylda eller hade anhöriga som tillhörde riskgrupper. Då bestämde vi oss för att ändra reglerna så att man kunde tävla med lag om en eller två personer också, berättar Karl-Johan Norén från Boxholms orienteringsklubb.

Publiken bestod av ett tiotal personer, och det var varken fler eller färre än vad det brukar vara.
– Jag tycker att tävlingen fungerade jättebra och att allt förflöt utan missöden. Veckan innan var det många som frågade om tävlingen och hoppades att den skulle bli av. Ett alternativ hade varit att ställa in den och det hade funkat ekonomiskt, men vi kände att det var så många som hade anmält sig som ville komma, säger han.
– En av dem som kom sa till mig efteråt att han hade inte hört en enda hostning eller nysning under hela eftermiddagen, så det kändes som att de som kom hit tog ansvar och var friska, tillägger han.

HOLAVEDERNA, bestående av tre tranåslärare, tog hem frågesporten och vann ostar från den sista ystningen på Boxholmsmejeriet. Tvåa kom Åsbo frågesportklubb från Åsbo, som deltagit i många år och vunnit tävlingen sju gånger. Trea kom Sörgårdsklinikens vänner där alla lagmedlemmarna bor i Boxholms kommun.

PÅ STARTSIDAN JUST NU