Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-23 KL. 10:47

Mjölby klättrar snabbt i näringslivsranking

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Företagsklimatet är mycket bra i Mjölby kommun och har förbättrats ytterligare under det senaste året. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning.

Mjölby klättrar snabbt i näringslivsranking
Undersökningen visar att företagarna är mycket positiva till Mjölbys väg- och tågkommunikationer. Foto: Arkivbild

Bland landets 290 kommuner finns Mjölby på plats 39, vilket innebär att kommunen tillhör de 13 procent bästa kommunerna i landet. Mjölby kommun har klättrat 35 placeringar jämfört med förra året.
– Det känns såklart mycket bra att Mjölby kommun får ett så högt betyg i Svenskt Näringslivs undersökning. Särskilt roligt är att företagarna är så nöjda med kommunens service och att de tycker att det är lätt att komma i kontakt med kommunens handläggare, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att företagarna är mycket positiva till Mjölbys väg- och tågkommunikationer, samt mobilnät och bredband. Ett svagare område är företagsamheten, eftersom en relativt liten andel av de sysselsatta kommuninvånarna är företagare.
Kommunens näringslivschef Torbjörn Sjögren är mycket glad över Mjölbys höga betyg och den kraftiga förbättringen av företagsklimatet, men betonar att kommunen alltid vill bli ännu bättre. Svenskt Näringslivs rapport ser han som ett verktyg för fortsatta förbättringar.
– Redan i början av oktober kommer vårt Näringslivsråd med företagare och politiker att träffa Svenskt Näringsliv, för att gemensamt diskutera hur företagsklimatet kan bli ännu bättre, säger Torbjörn Sjögren i en kommentar.

Carolina Fransson


PÅ STARTSIDAN JUST NU