Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-8 KL. 10:44

Landets 100 fulaste byggnader ska utses

Av Carolina Fransson

ÖSTERGÖTLAND. Den politiskt obundna ideella folkrörelsen Arkitektupproret, som arbetar för vackrare arkitektur, trivsammare städer och mänskligare boendemiljöer, har en tävling där Sveriges fulaste byggnad ska utses.

Landets 100 fulaste byggnader ska utses
Lasarettet i Motala finns inte med som en av de nominerade till landets 100 fulaste byggnader, men röstades fram på 20:e plats i deltävlingen för Mellansveriges fulaste byggnad. Foto: Arkivbild

Arkitekturupproret började som en grupp på Facebook i slutet av 2014 och i september 2016 bildades den svenska ideella föreningen Arkitekturupproret. Folkrörelsen har över 44 000 medlemmar. Tidigare har man röstat fram Sveriges vackraste stad, Sveriges fulaste stad och Sveriges vackraste byggnader genom tiderna. I år har de 100 fulaste byggnaderna från hela Sverige röstats fram genom deltävlingar i lokala Facebookgrupper och bland de byggnader som man kan rösta på nu finns flera från Östergötland med. De östgötska byggnaderna som är med på 100-listan är Cityhuset i Motala, Presidenten och Stadsbiblioteket i Norrköping, Campus Valla- Studenternas Hus och Åhlénshuset i Linköping. Röstningen sker i Arkitetsupprorets facebookgrupp och på julafton 2020 ska den fulaste byggnaden utses.

PÅ STARTSIDAN JUST NU