Klik venligst
ÖDESHÖG 2022-1-26 KL. 11:50

Ombergs Golf Resort firar 20-årsjubileum med fortsatt utveckling

Av Mia Karlsvärd

Sammanlagt har Ombergs Golf Resort gjort en ekonomisk satsning på över 100 miljoner från 2018–2022 som innefattar den nya konferenslokalen, hotellrum, nytt kök, kontor, reception, personalutrymmen, konferensrum och yttre förbättringar som exempelvis nya parkeringsplatser.

Ombergs Golf Resort firar 20-årsjubileum med fortsatt utveckling
–Vi har ett stort miljötänk, vi är helt självförsörjande med hjälp av solenergi och vindkraft, berättar Jon Molenklev, verksamhetschef på Ombergs Golf Resort. Foto: Mia Karlsvärd.

ÖDESHÖG Ombergs Golf Resort firar i år 20 år och utvecklingen sedan starten och de senaste åren är tydlig. Nya parkeringsplatser, en stor byggnad invid vägen för konferens, paddelbana och en sprillans ny hotellbyggnad med utsikt över Vättern och golfbanan. Expansionen är inte slut där. Inne i entrén har man redan hunnit renovera med ny väggbeklädnad och en grävmaskin river den sista byggnaden av den forna militäranläggningen- markan.

–Vi river för att bygga ut köket med bättre förvaring, större kök och mer personalutrymmen, säger Jon Molenklev.

På övervåningen av den nya utbyggnaden utökar de med kontor och fler mindre konferensrum.
–Vi har gått från 10 000 till mer än 14 000 gästnätter. Att vi skulle öka antal hotellrum var därför självklart.

Hotellet utökas med 34 rum. Lagom till säsongen i april har anläggningen 95 dubbelrum tillgängliga.
– Sedan 2020 har vi märkt att beläggningen är fördelad över hela veckorna, tidigare hade vi det lugnare i början av veckan.

Utanför fönstren är det en vidunderlig utsikt över golfbanan, naturen runt omkring och därefter Vättern.

– Golfen är vår grundsten och vår kärnverksamhet. I drömvärlden ska konferensen och golfverksamheten komplettera varandra. En del som har varit här och golfat och har då upptäckt vår konferensanläggning, säger Jon Moleklev.

Vi lämnar receptionen för att gå och titta på den nya konferensanläggningen. Utanför entrén möter vi en av Ombergs Golf Resort ägare, Magnus Tegnebo som tittar till rivningsarbetet.

–De här tjugo åren har gått fort och vår anläggning har blivit mycket större än jag kunnat ana, säger Magnus Tegnebo som äger Ombergs Golf Resort tillsammans med sin bror Ulf .

Det nya stor konferenshuset stod klart 2018 och verksamheten fick en tydlig vändning under pandemin.

– Ja pandemin är en utmaning. Fördelen för oss här är att vi har stora utrymmen. Vårt stora konferensrum är anpassat för 150 personer och vår matsal är också rymlig, säger Jon Molenklev.

Han berättar att bokningsläget ändå varit hyfsat och att det är på uppåtgående.

–Det är därför vi väljer att utöka. Vårt mål är att locka hit 14 000–17 000 övernattande golfare varje säsong och ett par 1000 konferensgäster, säger Jon Molenklev.

Hur ser framtidsplanerna ut för Ombergs Golf Resort?
–I närtid att köket och personalrummet ska bli klart. Om jag känner Ulf och Magnus rätt så stannar nog inte utvecklingen där. Det gäller att hålla en kontinuerlig standard av anläggningen. Sedan ser vi fram emot Ombergs Golf Resort 20-årsjubileum, det kommer bli en jättegrej med stor fest i augusti 2022, säger Jon Moleklev.

Nu rivs de sista spåren av den gamla militäranläggningen-markan. Här ska istället bli nya kontor, konferens och nytt rymligare kök. Foto: Mia Karlsvärd.Den nya hotelldelen är klar lagom till kommande golfsäsong. Foto: Mia Karlsvärd.


PÅ STARTSIDAN JUST NU