Klik venligst
ÖDESHÖG 2021-3-11 KL. 17:40

McDonalds och Ödeshögs IK i samarbete för gratis fotbollsläger

Av Anton Rimstedt

ÖDESHÖG. För ett år sedan slog McDonalds upp portarna i Ödeshög. Nu ska snabbmatsrestaurangen sponsra barnfotbollen på orten och ambitionen är att samarbetet ska leda till ett gratis läger för barn i sommar.

McDonalds och Ödeshögs IK i samarbete för gratis fotbollsläger
Så här såg det ut för drygt ett år sedan när McDonalds i Ödeshög slog upp portarna. Foto: Arkiv.

Det är inte alltför ovanligt att McDonalds och andra restaurangkedjor sponsrar de lokala idrottslagen med ett särskilt mål uppkallat efter föreningens namn. Så kommer det nu också bli i Ödeshög. Men det är också tänkt att det ska komma något konkret ur samarbetet.

McDonalds i Ödeshög lanserar i en kampanj Ödeshögs IK och co., en specialmeny där McDonalds skänker 5 kronor till föreningen för varje sålt mål. Tanken är att föreningen med hjälp av intäkterna ska arrangera ett gratis fotbollsläger för barn i sommar, från förskoleklass till årskurs fem.

– Jag säger som Markoolio sjöng i sin gamla fotbollsserenad ”vi vill ha mål, mål, mål, flera mål”. Allt för att så många barn som möjligt ska kunna få möjlighet att utan kostnad delta på ett sommarfotbollsläger. Det är många som har drabbats ekonomiskt av pandemin och redan innan kanske inte alla har haft råd att skicka sina barn på läger. Vi vill ge alla möjligheten och glädjen som ett fotbollsläger innebär, säger Jonas Andersson, ordförande Ödeshögs IK, i ett pressmeddelande.

Ödeshögs IK och co. kommer att gå att beställa fram till och med den 21 mars på restaurangen i Ödeshög.

– Idrotten och föreningslivet har en mycket viktig roll i samhället, framförallt för barn och ungdomar. Föreningslivet är viktigt för gemenskap och värderingar om jämlikhet och öppenhet för alla, oavsett bakgrund eller förutsättningar. Det senaste året har tyvärr kantats av ekonomiska svårigheter för många föreningar och föräldrar, därför känns satsningen på ett gratis fotbollsläger väldigt inspirerande och jag hoppas att vi och våra gäster kan bidra till att göra det möjligt, säger Carina Erikson, franchisetagare McDonalds, i samma pressutskick.


Anton Rimstedt


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter