Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-12-16 KL. 16:30

Tomas Ledin firar 70 år på Avicii Arena

Av Thomas Edgren

Fredag den 25 februari 2022 kommer att bli en kväll för historieböckerna. Tomas Ledin fyller 70 år och firar 50 år som artist – två anledningar att bjuda in till en fest på Avicii Arena. Det blir en helkväll med Tomas, gästartister och överraskningar.

Tomas Ledin firar 70 år på Avicii Arena
Den stora festen för att fira Tomas Ledin 70 år kommer att äga rum den 25 februari på Avicii Arena - Ledins födelsedag. Foto: Thomas Edgren

Den stora festen för att fira Tomas Ledin 70 år kommer att äga rum den 25 februari på Avicii Arena - på Tomas födelsedag. Tillsammans med gäster och vänner kommer Ledins långa karriär att hyllas och hans breda låtskatt att uppmärksammas i ett unikt format.

Minnesvärt bokslut
Jubileumsfesten kommer att bli ett minnesvärt bokslut för de första 50-åren och ett startskott för nästa fas i Ledins karriär. Ett nytt album kommer nämligen att släppas under 2022.

Få artister är så djupt sammanlänkade med Sverige som Tomas Ledin. "En del av mitt hjärta", "Sommaren är kort", "Hon gör allt för att göra mig lycklig", "Vi är på gång" – listan med svenska hits skulle kunna göras väldigt lång, men klart är att Ledins låtskatt dignar av sånger som tonsatt såväl glädje som sorg under de senaste fem decennierna. Minnen av fester man aldrig ville skulle ta slut, sorg över kärlek som aldrig blev och den eviga drömmen om en bra sommar – Ledins musik har gått vid vår sida genom åren.

Rockiga klassiker
Många kanske förknippar Ledin med hans rockiga klassiker, men sanningen är att hans karriär rymmer mer musikstilar än de flestas. Progressiv singer-songwriter, schlager, visa, folkmusik och pop – Tomas Ledin har aldrig stannat upp utan alltid behållit den nyfikenhet och den musikaliska hunger som gjort honom till en av landets mest älskade artister.

Det är denna rika karriär som ska hyllas på Avicii Arena - musiken, människorna och den ömsesidiga kärleken mellan Tomas och publiken.

Källa: Live Nation


PÅ STARTSIDAN JUST NU