Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-8 KL. 14:00

Pengaregn på Miljonlotteriets högvinstdragning

Av Thomas Edgren

Efter Miljonlotteriets högvinstdragning den 28 september går två lyckliga vinnare hem med totalt en miljon. ”Så mycket pengar har jag aldrig haft tidigare!”, säger Bengt som vann 500 000 kronor.

Pengaregn på Miljonlotteriets högvinstdragning
Bengt och Helena blev en halv miljoin kronor rikare vardera. Foto: Miljonlotteriet

Den 28 september skedde Miljonlotteriets högvinstdragning, även kallad Vinnardagen. Totalt uppgick vinstsumman som delades ut till en miljon. Bengt från Gnarp var en av vinnarna som var med under dagen. Bengt gick hem med en vinst på 500 000 kronor.

Resa till Cypern
- Det känns fantastiskt! Jag ska dela vinsten med mina döttrar, men det blir också en resa till Cypern så fort pandemin släppt på allvar. Min svåger Anders åker med och det ska bli väldigt kul. Eventuellt blir det en ny motorcykel också, säger Bengt.
Vinnardagen ägde rum på Hällsnäs i Mölnlycke där de båda vinnarna samlats för att dra sin vinst. I potten fanns vinster från 500 000 till 10 miljoner.

Vill till Kinesiska muren
Helena från Kungsladugård var också med under dagen och blev en halv miljon rikare.
- Jag älskar att resa och nu har jag äntligen ekonomin till att kunna göra det. Jag är väldigt intresserad av historia och har länge velat åka till kinesiska muren. Nu ska jag bara ta mig dit, säger Helena.

Överskottet till IOGT-NTO
På plats under dagen fanns även Miljonlotteriets lotteriföreståndare Jan Erlandsson som säger att han kommer bära med sig den härliga stämningen länge.
- Det är såklart en fantastisk upplevelse, att få se våra vinnare vinna stort. Att samtidigt veta att vi hjälper barn och unga att komma till trygga och drogfria miljöer gör dagen lite extra speciell. Hela överskott från lotteriet går ju till IOGT-NTO-rörelsens viktiga arbete.
Källa: Miljonlotteriet


Om Miljonlotteriet
Miljonlotteriet är en av Sveriges största och äldsta speloperatörer. Lotteriet erbjuder skraplotter via prenumeration eller online samt bingo på nätet. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen och behållningen från Miljonlotteriets verksamhet går till att ge fler barn och vuxna stöd att komma till en drogfri miljö.
Om högvinstdragningen
Miljonlotteriets högvinstdragning sker tre gånger om året. Då ger skraplotten Miljonlotten möjlighet att vinna varuvinster värda upp till 10 miljoner kronor.


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU