Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-13 KL. 23:55

De tävlar i nya På spåret

Av Thomas Edgren

Nu är det klart vilka som tävlar i den 32:a upplagan av På spåret, som har premiär 26 november i SVT. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson gör debut, liksom Ina Lundström och Hanna Hellquist. Dessutom kommer ett antal laddade återvändare ta plats i studion.

De tävlar i nya På spåret
Ett axplock av alla de kändisar som medverkar i På Spåret den kommande säsongen. Foto: SVT m fl

I år införs ett nytt spännande moment i På spåret: "Närmast vinner". De tävlande ska försöka pricka ut en stad eller plats någonstans i världen på en blindkarta, och det laget som kommer närmast den rätta positionen vinner tre poäng. I programmet tävlar som vanligt två lag mot varandra, ett lag i Första klass och ett lag i Dressinen. Tre tävlingsgrupper med tre lag i vardera möts för att ta sig till slutspel.

Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson
Kristallen-vinnaren Carina Bergfeldt är programledare, journalist och författare. Carina Bergfeldt är tillbaka med sin talkshow i SVT våren 2022. Marcus Oscarsson arbetar i dag som politisk expertkommentator på TV4 och han har dessutom varit Norden-korrespondent för flera högt ansedda brittiska tidningar.

- Detta blir den mest spännande tågresa jag har gjort och att få göra resan ihop med Carina Bergfeldt känns jätteroligt. Vi får se om vi hinner dra i nödbromsen i tid. Men det viktigaste är ju att njuta av åkturen, säger Marcus Oscarsson.

Jason Diakité och Marcus Samuelsson
Jason ”Timbuktu” Diakité är hip-hop-artist, författare och programledare. Han släppte precis sitt tionde album, “Du Gamla Du Nya”, hans första på sju år. Stjärnkocken Marcus Samuelson driver i dag flera framgångsrika restauranger i både Sverige och USA. År 2014 tävlade Jason för första gången i På spåret då han kom till semifinal med Lina Thomsgård. Marcus är debutant.

Dilan Apak och Moa Lundqvist
Dilan Apak och Moa Lundqvist ha- gjort tv och radio ihop, de bor tillsammans – och nu ska de åter tävla i På spåret. Utöver serien Dilan och Moa har vi sett Dilan i barnprogrammet Maxat och Moa i humorserien Dips.
- Att vi får återvända till På spåret är jätteroligt, men det bevisar även än en gång att charm trumfar intellekt, säger Dilan Apak.

Agnes Wold och Christer Lundberg
Agnes Wold, överläkare och professor i klinisk bakteriolog, blev i mars utsedd till Årets kvinna av Aftonbladet. Hon har under Coronapandemin blivit en viktig röst för svenska folket och tävlar tillsammans med sin poddkollega – programledaren Christer Lundberg (podden heter Fråga Agnes Wold). Christer är mest känd som radioprofil (Ring så spelar vi, Kvällspasset i P4).
- Jag är jättenervös och jag förstår inte varför jag gav mig in på detta. Hur tänkte jag? säger Agnes Wold med glimten i ögat.

Nykomlingar: Ina Lundström och Hanna Hellquist
Ina Lundström, ståuppkomiker och programledare, är en i trion bakom den framgångsrika podden Flashback forever. I år tävlar Ina tillsammans med journalisten och författaren Hanna Hellquist. 2019 tilldelades Hanna Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.

Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg
De regerande På spåret-mästarna återvänder till programmet: Magdalena Forsberg är en av Sveriges mest meriterande skidskyttar genom tiderna och Claes Elfsberg en av landets mest välkända journalister och nyhetsankare. Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg vann På spåret 2020, efter att ha besegrat Louise Epstein och Thomas Nordegren i finalen.

Cecilia Düringer och Jonatan Unge
Cecilia Düringer är programledare för podden P3 Historia och i grunden gymnasielärare i svenska och historia. Hon tävlar tillsammans med komikern Jonatan Unge, aktuell i tv-serien Drugdealer på SVT Play. Cecilia är debutant i På spåret. Jonatan var med 2019 då han tävlade tillsammans med sin mamma Cecilia Hagen.

Irena Pozar och Patrik Arve
Irena Pozar är chefredaktör för Veckorevyn och krönikör i Expressen. Patrik Arve är mångsysslare känd från Teddybears, Swedish Tiger Sound, Nya Krösus och PAPA Sound. Irena och Patrik medverkade även i På spåret 2020.

Farah Abadi & Johan Glans
Farah Abadi och Johan Glans gjorde debut i På Spåret 2019 och ska nu vara för tredje gången. Farah är programledare på Sveriges Radio och nu även aktuell i frågesportprogrammet 1 mot Sverige i SVT. Johan, skådespelare och ståuppkomiker, har blivit utsedd till Sveriges roligaste komiker två gånger, 2003 och 2013.

På spåret sänds fredagar SVT1 med premiär den 26 november.
På julafton den 24 december gör programmet ett uppehåll, men återkommer på nyårsafton. Finalen sänds den 25 februari.
Källa: SVT


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU