Klik venligst
VADSTENA 2020-1-24 KL. 10:58

Paret har öppnat delikatessbutik

Av Lotta Hofström

VADSTENA. Hon har arbetat med turism och service. Han har drivit en chokladbutik i Linköping, en webbutik och hållit i chokladprovningar. Nu har Daria och Johan Carlén slagit ihop sina kompetenser och öppnat en delikatessbutik på Storgatan i Vadstena. ”Vi kompletterar varandra väldigt bra”, säger Daria.

Paret har öppnat delikatessbutik
"Vi utbildar i vad kvalitet och hantverk innebär, och vill lära folk att ha mer förståelse för kvalitetsprodukter", säger Johan Carlén som har öppnat butik med hustrun Daria. Foto: Christoffer Jacobsson

Paret bodde tidigare i Linköping och flyttade i höstas till Vadstena, där Johan har sin familj.
– När vi jämförde priser, lokaler, målgrupp och konkurrenter så tyckte vi att Vadstena blev bäst för oss. Vi ville också byta miljö från storstad till småstad, säger Daria.

Namnet på butiken är Vadstena choklad & deli och här kommer choklad, kaffe, lokalproducerade ostar, kryddor och oljor att säljas.
Idén kom till efter att paret åkt runt och sålt på marknader. De brinner för personlig service och att erbjuda kunskap om sina produkter, även om det är en utmaning.
– Vi utbildar i vad kvalitet och hantverk innebär, och vill lära folk att ha mer förståelse för kvalitetsprodukter. De skiljer sig mycket från industrivaran som säljs i livsmedelsbutiken, säger Johan.

Om lördagarna har det varit full fart i nya butiken, eftersom många besökt den för att köpa presenter. Under 2020 kommer Johan att erbjuda chokladprovningar i Vadstena. Ett par stolar ska också in i butiken.
– Ett par sittplatser så man kan sitta och njuta av en god produkt eller en god kopp kvalitetskaffe till exempel, säger Johan.


"När vi jämförde priser, lokaler, målgrupp och konkurrenter så tyckte vi att Vadstena blev bäst för oss", säger Daria Carlén som tidigare arbetat inom service och turism. Johan Carlén har drivit webbutik och hållit i chokladprovningar tidigare.


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Badguiden i Östergötland
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:44

Badguiden i Östergötland

Här är vår guide till länets badplatser.

Här kan du bada i Askersund
BOSTAD 2020-7-3 KL. 15:43

Här kan du bada i Askersund

Vid toppen av Vättern ligger den lilla kommunen som har många badplatser.

Recept: Brendas jordgubbstårta
MOTALA 2020-7-3 KL. 15:33

Recept: Brendas jordgubbstårta

"Jag gör mina mousse med färska bär och utan socker"

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:29

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid

Experten: "Den kanske blir än mer personlig"

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma
BOXHOLM 2020-7-3 KL. 13:00

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma

Stumpan hittades uttorkad och ensam – räddades och fick ett nytt liv.

Fler nyheter