VADSTENA 2020-1-24 KL. 10:58

Paret har öppnat delikatessbutik

Av Lotta Hofström

VADSTENA. Hon har arbetat med turism och service. Han har drivit en chokladbutik i Linköping, en webbutik och hållit i chokladprovningar. Nu har Daria och Johan Carlén slagit ihop sina kompetenser och öppnat en delikatessbutik på Storgatan i Vadstena. ”Vi kompletterar varandra väldigt bra”, säger Daria.

Paret har öppnat delikatessbutik
"Vi utbildar i vad kvalitet och hantverk innebär, och vill lära folk att ha mer förståelse för kvalitetsprodukter", säger Johan Carlén som har öppnat butik med hustrun Daria. Foto: Christoffer Jacobsson

Paret bodde tidigare i Linköping och flyttade i höstas till Vadstena, där Johan har sin familj.
– När vi jämförde priser, lokaler, målgrupp och konkurrenter så tyckte vi att Vadstena blev bäst för oss. Vi ville också byta miljö från storstad till småstad, säger Daria.

Namnet på butiken är Vadstena choklad & deli och här kommer choklad, kaffe, lokalproducerade ostar, kryddor och oljor att säljas.
Idén kom till efter att paret åkt runt och sålt på marknader. De brinner för personlig service och att erbjuda kunskap om sina produkter, även om det är en utmaning.
– Vi utbildar i vad kvalitet och hantverk innebär, och vill lära folk att ha mer förståelse för kvalitetsprodukter. De skiljer sig mycket från industrivaran som säljs i livsmedelsbutiken, säger Johan.

Om lördagarna har det varit full fart i nya butiken, eftersom många besökt den för att köpa presenter. Under 2020 kommer Johan att erbjuda chokladprovningar i Vadstena. Ett par stolar ska också in i butiken.
– Ett par sittplatser så man kan sitta och njuta av en god produkt eller en god kopp kvalitetskaffe till exempel, säger Johan.

"När vi jämförde priser, lokaler, målgrupp och konkurrenter så tyckte vi att Vadstena blev bäst för oss", säger Daria Carlén som tidigare arbetat inom service och turism. Johan Carlén har drivit webbutik och hållit i chokladprovningar tidigare.


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Så ska unga fira – när Mjölby fyller 100 år
MJÖLBY 2020-2-21 KL. 11:30

Så ska unga fira – när Mjölby fyller 100 år

"Vi vill veta vad ungdomarna vill ha"

MOTALA 2020-2-21 KL. 10:49
Squaredansare från hela landet till Fornåsa

Squaredansare från hela landet till Fornåsa

"Det är väldigt häftigt"


VADSTENA 2020-2-21 KL. 10:34
Här visas bio – på orten utan biosalong

Här visas bio – på orten utan biosalong

"Då skapade vi filmklubbar för både barn och vuxna"


MJÖLBY 2020-2-20 KL. 12:16
Butiksägaren om rånet:

Butiksägaren om rånet: "Känns obehagligt"

Personalen flydde in på toaletten – såg rånarna i övervakningskamerorna.


VADSTENA 2020-2-19 KL. 08:32
Trädgårdsexperten från Go’kväll till Vadstena

Trädgårdsexperten från Go’kväll till Vadstena

”Det finns en liten trädgårdsmästare i oss allihop”


Fler nyheter