Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-9-7 KL. 20:10

Melodifestivalen till Linköping

Av Carolina Fransson

LINKÖPING. Melodifestivalen är tillbaka med deltävlingar igen 2022 och Linköping är en av värdstäderna. Det blir den tredje deltävlingen som kommer att avgöras i Saab Arena.

Melodifestivalen till Linköping
Tusse - förra årets vinnare i Melodifestivalen. Foto: SVT

På tisdagen offentliggjorde SVT värdstäderna för 2022 års deltävlingar. Turnén kommer, förutom Linköping, att besöka Malmö, Göteborg, Lidköping, Örnsköldsvik och Stockholm.

DELTÄVLINGEN I LINKÖPING blir den sjunde för staden. 2005, 2008, 2011, 2014, 2017 och 2020 har tävlingen arrangerats här tidigare.
– Vi är mycket glada över att vara tillbaka i Linköping. Det känns som ett givet alternativ efter de tre största städerna. Vi får alltid ett mycket fint och proffsigt mottagande och staden har stor erfarenhet av att arrangera Melodifestivalen och andra stora konserter med oss på Live Nation, säger Peter Uksila, Marketing & Partnership Manager på Live Nation som ansvarar för Melodifestivalturnén, i ett pressmeddelande.

VISIT LINKÖPING & CO är lokal arrangör av tävlingen.
– Melodifestivalen var det sista riktigt stora evenemang vi arrangerade i Linköping innan pandemin startade. Därför känns det extra roligt att hälsa Melodifestivalen välkomna tillbaka som ett led i att återstarta evenemangsbranschen i Linköping, kommenterar Anders Thorén, chef för möten och evenemang på Visit Linköping & Co.
Melodifestivalen 2022 kommer att ledas av Oscar Zia. Föreställningarna i Saab Arena består av genrep fredagen den 18 februari, matinégenrep lördagen den 19 februari och deltävling tre lördagen den 19 februari.

PÅ STARTSIDAN JUST NU