Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-4-24 KL. 11:59

Jennie har vernissage digitalt

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Sju år har gått sedan Jennie Lindholm hade sin första utställning på Mjölby bibliotek. Sedan dess har hon haft flera utställningar runtom i Östergötland. Nu är hon tillbaka med sina surrealistiska, androgyna varelser i en ny utställning vars vernissage hon också livestreamar.

Jennie har vernissage digitalt
Jennie Lindholm. Foto: Privat

Utställningen heter ”Varför gör du bara svart-vitt, Jennie?” I dag, den 24 april har hon vernissage på Galleri Hörnet på Mjölby bibliotek och hon livestreamar också detta via Instagram. För dem som inte vill, kan eller bör besöka utställningen, som pågår till och med den 25 maj, visar hon sin konst på distans på sitt instagramkonto @jennielindholmpunktcom.

Under live-streamingen får de som tittar en rundtur bland verken, se i realtid när Jennie tecknar på plats i utställningen, höra hennes tankar om inspiration och kanske fråga Jennie i live-chatten om teckningstips eller varför hon så sällan använder fler färger än svart och vitt.

Jennie är konstnär och grafisk designer med kandidatexamen i Grafisk design och kommunikation vid Linköpings Universitet. Utställningen i Mjölby för sju år sedan var hennes första.
– Den betydde ganska mycket för mig för efter den kunde jag säga att jag var konstnär. Sedan dess har jag haft ett gäng utställningar i Östergötland, ganska mycket i Mjölby, Mantorp och Skänninge. Sen har jag också haft lite olika beställningsjobb. Jag gör mycket logotyper och affischer som grafisk designer, och jag använder min konst där också. Hur kom du på idén om att livestreama din utställning?
– Grundtanken med vernissaget är att det ska komma dit folk, men i dag ska vi inte ses och jag vill inte uppmana att komma till det. Men samtidigt vill jag visa mina verk och jag vet att många vill se dem. Jag arbetar med sociala medier i mitt jobb då jag jobbar med marknadsförning för Norrköpings kommuns fritidsverksamheter. Jag tänkte att, varför inte livestreama även min konst? Vi kan inte förändra situationen, men om vi kan plocka något positivt ur den är det att man har hittat nya lösningar över hur man kan jobba. Det ska bli jättespännande att se vilket intresse det här får.

Hur tycker du det är att vara konstnär i dessa tider? Hur har coronakrisen påverkat det du gör?
– Det är klart att det påverkar. Jag dubbelkollade nu innan om jag kunde få ha utställningen i biblioteket, för det hade ju kunnat komma nya restriktioner och blivit inställt. Den kommer att visas där. Biblioteket har gjort åtgärder, över hur nära varandra man får vara till exempel. Då känns det också helt rätt för mig, och i linje med hur biblioteket jobbar, att samtidigt livestreama så man kan välja om man vill komma dit eller följa digitalt. En annan sak som jag tänker på är att jag har ett familjeporträtt, en tavla, som jag ska leverera till Stockholm. Jag skulle kunna ta bilen, och bara leverera till dörren, men samtidigt vill man inte åka.

Jennie Lindholm
Ålder: 31 år
Bor: I Norrköping
Uppvuxen: Mellan Skänninge och Mjölby.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Nya priset: Årets potatisinspiratör
ÖSTERGÖTLAND 2020-6-4 KL. 15:05

Nya priset: Årets potatisinspiratör

"Förutom ära och berömmelse får vinnaren en lärorik och inspirerande resa"

ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 17:08
Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

"Kan inte publiken komma till oss får vi komma till dem i stället"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 06:00
Vem ansvarar för vad?

Vem ansvarar för vad?

Regionen, kommunerna och Svenska kyrkan samarbetar kring bårplatserna


MJÖLBY 2020-6-2 KL. 12:00
Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

"Vi påbörjar ombyggnationen efter semestern"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-1 KL. 10:29
Oro för museernas framtid

Oro för museernas framtid

"Kulturen får därför inte ställas mot andra tunga samhällsbärande sektorer"


Fler nyheter