Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-8-28 KL. 10:21

Sju nya lägenheter klara i det gamla hotellet

Av Carolina Fransson

ÖDESHÖG. Hotellet i Ödeshög har gjorts om till hyreslägenheter. I slutet av september ska de första hyresgästerna flytta in.

Sju nya lägenheter klara i det gamla hotellet
Johannahuset i Ödeshög. Foto: Carolina Fransson

– Det börjar bli klart nu. Den 4 september är det slutbesiktning, berättar Per Karlsson, fastighetsförvaltare på det kommunala bolaget Ödeshögsbostäder som äger fastigheten.
Huset, som kallas Johannahuset och som ligger vid torget i Ödeshög, byggdes 1960 och har tidigare varit hotell och vandrarhem. Nu görs det om till ett hus med hyreslägenheter för att möta efterfrågan på bostäder i Ödeshög.

ATT FÖRVANDLA HOTELLET till bostäder har varit ett omfattande arbete. Väggar som inte varit bärande har flyttats, ventilationen har gjorts om, fönstren har blivit större och huset har fått mer ändamålsenliga entréer.
– Det har blivit en väldigt fin miljö där nu, säger Per Karlsson.
Huset kommer att få sju nya hyreslängenheter varav en trea och fyra tvåor. Samtliga är på markplan och har sina entréer åt samma håll.

NÅGRA HAR redan visat intresse för dem.
– Tre har tingat, så det finns intresse. Jag är inte orolig för att vi inte får dem uthyrda. Vi har brist på lägenheter i Ödeshög, säger Per Karlsson.
De som tingat lägenheter är äldre personer. Ödeshögsbostäder hade också räknat med att lägenheterna främst skulle intressera äldre, då det är marklägenheter nära centrum.
Utöver lägenheterna har man renoverat en befintlig riddarsal i huset så att den blivit mer ändamålsenlig, ett bageri har fått ett nytt frysrum och de två konferensrum som ligger i källarlokalen under den gamla restaurangdelen har också renoverats.
Ödeshögsbostäder har haft en budget på 21 miljoner för omgörningen och den tror han att man kommer att kunna hålla.

PÅ STARTSIDAN JUST NU