Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2023-10-6 KL. 09:08

Sockerfria dagen torsdag den 12 oktober

Av Josefin Petersson

Sockerfria dagen torsdag den 12 oktober
Foto: Pressbild

Torsdag den 12 oktober är det Sockerfria dagen, ett event för alla som vill lära sig mer om hur man kan uppnå och bibehålla en hälsosam livsstil. Den 12 oktober har Sockerfria dagen samlat några av de mest framstående experter inom socker och friskvård.

I år är det 5-årsjubileum för Sockerfria dagen. Kom och möt; Bitten Jonsson, Leg läkare Jannike Fernström, Funmed, Hälsoingenjören Ewa Meurk, Babben Larsson, Fanny Pihl & Signe Svanfeldt från Lifesum, Annika Kvist, Peter Vesterberg från Saluto, LevaSockerfri och Sockerskolan som kommer att delge det senaste inom området sockerberoende och friskvård.
- Vi föreläser i kvällsprogrammet och vi kommer att finnas på plats kl 15.00–16.30 för att möta dig som vill ha fördjupad kunskap och ställa frågor, säger Ewa Meurk, hälsoingenjör och en av grundarna till Sockerfria dagen.
Den 12 oktober är dagen för de som kämpar för att sluta med socker och processad mat.
- Den 12 oktober 2019 blev den 12 oktober vår dag. Med vår dag menar vi att vi skapade en alldeles egen dag för oss som kämpar för att sluta med socker och processad mat. Oavsett om du är sockerberoende, anhörig till en sockerberoende, storkonsument av socker och processad mat eller bara allmänt intresserad av att lära dig mer om hur socker och processad mat påverkar vår hälsa så är du välkommen att delta. Det är tillsammans vi kan göra skillnad!

Kvällens tema på sockerfria dagen är hur du bygger en stark och frisk hjärna.
- Många undviker socker och processad mat för att de är rädda för att gå upp i vikt men att äta mycket socker och processad mat kan få negativa konsekvenser även för andra kroppsdelar. Din hjärna är en del av din kropp och precis som vilken kroppsdel som helst behöver den näring och motion för att fungera optimalt. Varenda cell i din kropp (inklusive dina hjärnceller) är uppbyggda på vad du ätit i form av fett, proteiner kolhydrater, vitaminer och mineraler. Med rätt byggstenar i kosten bygger du en stark hjärna och med fel byggstenar det motsatta. Din framtida kost bygger således din framtida hjärna (och dina barns hjärnor) så missa inte detta unika tillfälle att lära dig mer om hur socker och processad mat bokstavligen kan förstöra din hjärna på många olika sätt, fortsätter Ewa.

Agenda 12 oktober
14.00 - 17.00: Eventet startar och alla är välkomna att mingla och träffa utställarna.
15.00 - 16.30: Breakout session – Sockerberoende. Biljettköp.
15.00 - 16.30: Breakout session - Friskvård 2.0. Biljettköp.
17.00: Ewa och Babben hälsar alla välkomna
17.00 - 18.50: Föreläsningar
18.50 - 19.25: Paus och mingel. De som har köpt till mat-biljett får sin Honolulu Bowl med kyckling, lax eller vegetariskt.
19.25 - 20.40: Föreläsningar
20.45 - 21.00: Paneldebatt

Den digitala sändningen startar 17.00 och spelas in. Alla som köpt en biljett (digitalt eller fysiskt) får en länk med det inspelade eventet efteråt.

Plats: Convendum, Fleminggatan 18, Stockholm
För mer info: Sockerfriadagen.se

PÅ STARTSIDAN JUST NU