Klik venligst
VADSTENA 2020-4-27 KL. 09:34

Sommarens föreställning skjuts upp till 2021

Av Carolina Fransson

VADSTENA. Styrelsen för Shakespeare på Gräsgården har beslutat att skjuta upp produktionen "Vintersagan" till sommaren 2021 på grund av den situation som uppkommit i samband covid-19-pandemin.

Sommarens föreställning skjuts upp till 2021
Förra året flyttade Shakespeare på Gräsgården sin sommarföreställning till fabriken som ligger strax utanför Vadstena. Foto: Carolina Fransson

– Vår och publikens hälsa går naturligtvis först. Men det är oerhört tråkigt att behöva ställa in en sommar. Vi har spelat varje år sedan 1996 och det är förstås både märkligt och sorgligt att inte kunna välkomna publiken i sommar, säger Pontus Plænge, konstnärlig ledare för ShpG, i ett pressmeddelande.
– Det är ett stort avbräck för teatern, som till stor del går runt på biljettintäkter. Vi gör nu allt vi kan för att se till att vi kan återkomma nästa sommar, då vi också firar ShpG:s 25-årsjubileum. Det här påverkar ju också i hög grad alla våra medarbetare, från producent och skådespelare och timanställd foajépersonal på ett negativt sätt. Extra tråkigt är det för de amatörer från Vadstena med omnejd som är villiga att satsa sin tid på att delta en hel sommar hos oss, fortsätter han.

Teatern flyttade förra året in i Shakespearefabriken efter två decennier på Gräsgården i klosterområdet i Vadstena, och satsade stora pengar på renovering och iordningsställande. Nu vädjar teatern till alla som kan att bidra till att det arbetet kan fortsätta.
–Vi investerade drygt en miljon kronor förra året, med stort stöd från vår Vänförening, men arbetet är långt ifrån klart. Vi behöver nu alla medel vi kan få ihop för att göra ytterligare förbättringar och utveckla lokalerna än mer, säger producent Gunilla Isacsson.

Teaterns kärntrupp av skådespelare kommer att skapa en mindre föreställning som visas vid tre tillfällen i juli. ”Shakespearekliniken – din tröst i Coronatristessen” har exklusiv Vänföreningspremiär den 18 juli och visas sedan även den 19–20 juli i Shakespearefabriken. Per-Johan Persson, Pontus Plænge, Astrid Kakuli, Liselott Lindeborg med flera medverkar i denna kabaret, som kommer bestå av texter av Shakespeare och andra, men även sång och musik. Åskådarantalet kommer begränsas till 40 personer, och för att inte riskera någon smittspridning kommer dessa att placeras på ordentligt avstånd från varandra.

PÅ STARTSIDAN JUST NU