Klik venligst
MOTALA 2020-5-8 KL. 14:02

Motala är årets UF-kommun i Östergötland

Av Carolina Fransson

MOTALA. Ung Företagsamhet har utsett Motala kommun till Årets UF-kommun i Östergötland för andra året i rad. I Motala har elever på nästan alla program drivit UF-företag under året, skriver Ung Företagsamhet i ett pressmeddelande.

Motala är årets UF-kommun i Östergötland
Motala får ta emot utmärkelsen för andra året i rad. Foto: Lotta Hofström

Andelen av samtliga elever som får möjlighet till att driva UF-företag är närmare 60 procent, vilket är högst i länet och högst bland samtliga kommuner i Sverige som har ett invånarantal på mellan 35.000 och 55.000. Motala har också nått stora framgångar i de tävlingar som Ung Företagsamhet arrangerat under året. Jimmy Andersson på Carlsund Utbildningscentrum blev i februari utsedd till Årets UF-lärare i Östergötland, Henrik Samuelsson på Platengymnasiet blev utsedd till Årets UF-lärare i Sverige i slutet av förra läsåret. Får Jag? UF från Carlsund kammade hem en andraplats i tävlingarna ”Årets UF-företag i Östergötland 2020” och ”Årets Vara ” vid den regionala mässan i början av mars. Får Jag? UF vann även i kategorin ”Årets Samhällsentreprenör”. Vidare vann företaget Healthy Shots UF från Carlsund kategorin ”Årets Monter” och Melissa Georges från Hållbara Kassen UF på Platengymnasiet tog hem förstapriset som ”Årets Säljare”.
– Ett fantastiskt bra jobb som vi alla i Motala är stolta över! Grattis till alla elever och lärare som gjort detta möjligt! kommenterar Mark Henriksson, bildningsnämndens ordförande i Motala.

PÅ STARTSIDAN JUST NU