Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MJÖLBY 2023-10-7 KL. 12:45

Mjölbybor mitt i raketattack i Israel

Av Sara Anderberg

MJÖLBY/TEL AVIV Två Mjölbybor befinner sig mitt i skottlinjen för den attack som Hamas har riktat mot Israel. Rädd för sina och släktens liv försöker de ta sig hem till Sverige.

Mjölbyborna har släkt som bor i landet. De ville åka och hälsa på och ha lite semester. De anlände i torsdags till släktingar strax utanför Tel Aviv men hann bara vara där i knappt två dygn innan dramatiken utbröt.
–Vi vaknade vid fem, halv sex i morse och fick rusa till skyddsrummen, berättar en av mjölbyborna vid lunchtid på lördagen.
–Det smällde hela tiden av de raketer som avlossades från Gaza och någon träffade på gångavstånd från oss och då kändes det rejält att vi var i fara. Vi kände själva smällen.
Han säger att han var rädd för både sig själv och sin omgivning.
–Ja, herregud! Det här är inget man är van vid.
–Här däremot är de vana vid att det kommer raketer, så gott som varje dag. Men det här var något helt annat. Nu smällde det hela tiden. Den stora attacken höll nog på intensivt i två och en halv timma, med vad de säger var över 5 000 raketer.
Nyheterna i Israel berättar om 22 döda och om att Hamas män har tagit sig in i landet. Vad som faktiskt har hänt är fortfarande svårt att veta.
–Men här säger de på nyheterna att det är krig.
Han vill hem.
–Nu vill vi hem och vi har anmält oss till UD och hoppas att vi kan få flyga hem. Men just nu är vi fast och jag vet faktiskt inte vad vi ska göra. Vi har inte hört något från UD än.
SARA ANDERBERG


PÅ STARTSIDAN JUST NU