Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-9-15 KL. 18:00

Plattform för distribution över landsgränserna

Av Thomas Edgren

Danska dryckes-Tech-företaget BeMakers lanserar en marknadsledande lösning för bryggerier och dryckestillverkare som vill nå nya kunder på den internationella marknaden.

Plattform för distribution över landsgränserna
BeMakers mål är att minska administration och låta producenter av alkoholhaltiga drycker fokusera på det de gör bäst - producera unika och högkvalitativa produkter. Foto: BeMakers.

BeMakers mål är att minska administration och låta producenter av alkoholhaltiga drycker fokusera på det de gör bäst - producera unika och högkvalitativa produkter.
Morten Stengaard, VD och en av grundarna av BeMakers, har själv upplevt hur komplext och tidskrävande gränsöverskridande försäljning kan vara för en dryckesproducent. När han själv var med och startade upp ett företag som producerade och saluförde vin blev utmaningarna uppenbara.

- Särskilt mindre bryggerier och dryckestillverkare är begränsade till att arbeta med indirekt distribution via lokala importörer och har ofta inte resurserna eller egen kunskap för att hantera försäljning, skatter och regler i andra länder - vi vill ändra på detta, säger Morten Stengaard.

De senaste åren har antalet bryggerier och dryckestillverkare i Europa fördubblats, och konsumenternas efterfrågan på mindre varumärken har drivit marknaden till att komma med nya erbjudanden

BeMakers slutförde sin startfinansiering i juli i år och har fått in tre miljoner euro till företagets tillväxtresa. Gruppen av investerare består av en mix av privata investerare, inklusive industrinamn som Mervyn Davies, tidigare vice styrelseordförande i Diageo, Future Five, flera europeiska grundare av techbolag samt grundarna av Convelio.com, Jobandtalent.com och Primer.io.
- Det finns så mycket outnyttjad potential hos tusentals bryggerier och dryckesproducenter som var och en producerar blandningar av unik flytande passion. Det är på tiden med att vi som aktör skakar om branschen och hjälper den att utvecklas, säger Mervyn Davies, tidigare vice ordförande för Diageo.
-


Om bemakers
BeMakers är en teknisk plattform för distribution av drycker som ger dryckestillverkare tillgång till internationella företag och konsumenter. BeMakers effektiviserar den administrativa processen genom att automatisera EMCS-kompletteringar (Excise Movement and Control System), frakt och logistik, vilket gör det möjligt för tillverkare av dryck att öppna och växa när det kommer till lokala e-handelsbutiker för D2C- och B2B-försäljning på flera marknader. BeMakers samarbetar redan med fler än 30 varumärken för drycker och expanderar kontinuerligt till nya länder.


PÅ STARTSIDAN JUST NU