Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-11-23 KL. 18:00

Investerar i ny anläggning inom kablage

Av Thomas Edgren

Samhall investerar i en ny anläggning i Gävle inom kablage till fordonsindustrin. Satsningen innebär 90 arbetstillfällen och vi kommer att bygga upp verksamheten utifrån medarbetarnas behov. Arbetet med att färdigställa lokalen har påbörjats och verksamheten planerar att startas vid årsskiftet.

Investerar i ny anläggning inom kablage
Samhall investerar i en ny anläggning i Gävle inom kablage till fordonsindustrin.

Genom den här industriinvesteringen bidrar Samhall till att bryta utanförskap. 90 personer kommer arbeta här och den nya industriproduktionen har utvecklat en anpassad LEAN-produktionslina för Samhalls medarbetare som har olika funktionsnedsättningar.

- Vi ser en bra möjlighet för våra medarbetare att utvecklas inom denna bransch, säger Jesper Gullberg, Samhalls industrichef för Norra Sverige.
-
Han har noterat att det pågår en omvärldsförändring där företag ser över sina leveranskedjor i syfte att minska kostnader och säkerställa förutsägbarhet långsiktigt.

- Samhall är en bra partner till många företag genom att erbjuda både fabrik och kompetens till fordonsindustrin samtidigt som vi bryter utanförskap, menar Jesper Gullberg.
-


PÅ STARTSIDAN JUST NU