Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-11-25 KL. 12:00

Fokuserar på utveckling av självkörande bilar

Av Thomas Edgren

Volkswagen fokuserar sina utvecklingsaktiviteter för autonom och högautomatiserad körning. Inom området autonom körning konsoliderar koncernen sina utvecklingssamarbeten. Inom individuell mobilitet fortsätter Cariad att driva utvecklingen av högautomatiserad och autonom körning med Bosch och i framtiden även i Kina med Horizon Robotics.

Fokuserar på utveckling av självkörande bilar
Volkswagen fortsätter att fokusera sina utvecklingsaktiviteter för autonom och högautomatiserad körning.

Oliver Blume, VD för Volkswagen AG säger: "Fokus och snabbhet är det som räknas, särskilt när det gäller att utveckla framtidens teknik. Vårt mål är att erbjuda kraftfulla funktioner så tidigt som möjligt och att driva vår utveckling så kostnadseffektivt som möjligt."

Utvecklingen av självkörande bilar är en central komponent i Volkswagens strategi NEW AUTO. Inom koncernen ansvarar Volkswagen Transportbilar för implementeringen av denna utveckling specifikt för områdena Mobility and Transportation as a Service, medan teknikföretaget Cariad ansvarar för att utveckla delvis och starkt automatiserade körfunktioner för koncernens personbilsmärken. Tillsammans med utvecklingspartners fortsätter företagen att driva utvecklingen av teknik för autonom körning framåt.

Volkswagen Transportbilar utökar samarbetet ytterligare för att utveckla teknik för sina fordonsflottor för självkörande bilar med en partner. Prototyper av ID. Buzz är redan på väg med denna partner i ett testprogram.

Volkswagen Transportbilars mål för självkörande bilar kvarstår - 2025 förväntas kunderna kunna använda MOIA för att boka självkörande ID. Buzz i Hamburg.

Christian Senger, i koncernledningen för Volkswagen Transportbilar med ansvar för MaaS/TaaS och AD (Mobility and Transport as a Service; Autonomous Driving), förklarar:

- Under samarbetet med en annan partner kommer också samarbeten inom koncernen att stärkas för att utveckla högautomatiserad och autonom körning.”
-
Cariad kommer att fortsätta att driva utvecklingen av automatiserad körning för individuell mobilitet i Automated Driving Alliance med Bosch. Företagen strävar efter att göra högautomatiserad körning anpassad för massanvändning.
Syftet är att tillhandahålla funktioner för fordon inom Volkswagen-koncernens varumärkesgrupper som gör det möjligt för föraren att ibland ta händerna från ratten. Detta är avancerade förarassistanssystem för stads-, landsvägs- och motorvägstrafik där föraren stöds av fordonet och där fordonet tar över hela köruppgiften på motorväg. De första funktionerna ska implementeras 2023.

För den kinesiska marknaden planerar Cariad att samarbeta med Horizon Robotics för att driva utvecklingen av automatiserad körning på regional basis på en av världens viktigaste tillväxtmarknader.PÅ STARTSIDAN JUST NU