Klik venligst
BOXHOLM 2020-3-27 KL. 15:23

Så tänker boxholmsborna om utflyttningen

Av Carolina Fransson

BOXHOLM. Vi besökte Boxholm för att prata med invånare om vad de gillar med orten – och vad de tror att det kan bero på att vissa generationer flyttar härifrån och andra flyttar hit.

Så tänker boxholmsborna om utflyttningen
Vi besökte Boxholm för att prata med invånare. Foto: Lotta Hofström

Henrik Tengvall är 36 år och uppvuxen i Boxholm. Han är 80-talist och har bott i kommunen i större delen av sitt liv.
– Av de 90-talister som jag umgås med är det ganska många som bor kvar. En del har flyttat i väg för att plugga eller för andra jobb, säger han.

Han själv flyttade i väg under en period, till Örebro för att studera på Örebro universitet till idrottslärare. I dag arbetar han som det på Stenbocksskolan.
– Jag pluggade mellan 2005-2009 och sen flyttade jag tillbaka. Jag har alltid trivts bra här. Många jag känner bor här, mamma och pappa, och det är lugnt och tryggt, säger han.

82-ÅRIGA Vega Erixon kommer från Lycksele. Det var hennes mans intresse för fåglar som tog henne till Östergötland. Han ville bo nära Tåkern och då blev det en bostad i Boxholm.
– Vi har bott här i många år nu, och trivs bra. Det finns ganska mycket här. Man saknar ingenting. Och så är det lätt att ta sig till Linköping, säger hon.

EN KVINNA
i 50-årsåldern, som vill vara anonym, berättar att hon bott i kommunen i cirka ett år.
– Jag hittade ett hus här som kändes så rätt och nu håller jag precis på att upptäcka Boxholm. Jag har tidigare bott i Mjölby och där bor mina två barn också. Mina barn är 90-talister, men jag tror inte att de kommer att flytta hit på grund av att de trivs bra där de bor nu. Mitt ena barn håller just nu på att bygga hus i Mjölby, säger hon.

PÅ STARTSIDAN JUST NU