Klik venligst
BOXHOLM 2020-3-18 KL. 16:12

Föreningar i Boxholm visar upp sig

Av Carolina Fransson

BOXHOLM. Den 2 maj arrangerar föreningen På gång i Boxholm, i samarbete med Östergötlands Idrottsförbund, Idrottens dag i Boxholm. Syftet är att allmänheten ska få en ökad kännedom om vilka föreningar som finns i, och omkring, kommunen.

Föreningar i Boxholm visar upp sig
Birger Ekström är programansvarig i föreningen På gång i Boxholm. Foto: Carolina Fransson

Birger Ekström är programansvarig i föreningen På gång i Boxholm. Föreningen har funnits i cirka fyra år nu och ordnar flera olika temadagar varje år där man riktar in sig på barn och barnfamiljer. Sedan starten har föreningen anordnat bland annat Boxholmskalaset, julmarknad, påskäggsjakt och en miljödag. Intresset för dagarna är stort.
I år är det första gången man ordnar Idrottens dag.
– Idrottens dag finns redan i Motala och Mjölby. Vi tänkte att den skulle passa bra här också. Boxholmskalaset går ut på att föreningar och andra organisationer ska kunna visa sig. Det är likadant här, fast det är idrottsgrenar, säger han.
– Dagen är en prova på-dag för olika idrottsgrenar som finns i samhället eller på orten, men även idrottsgrenar som inte finns på orten som inte konkurrerar med något annat. Idrottens dag är så brett, så vi känner att vi gärna vill att den dagen ska bli återkommande och ett lite mer stadigt inslag, fortsätter han.

VI TRÄFFAS I SPORTHALLEN i Boxholm. Det är här, och på områdena precis utanför, som aktiviteterna kommer att vara.
– I sporthallen kommer vi att ha innebandy och rullstolsbasket. Alla har möjlighet att prova på rullstolsbasket. Jag har själv en funktionsnedsättning i ben och knän och tycker att det är bra att ha med den grenen för att man ska få testa på hur det är att utöva en idrott om man har funktionsvariation, säger Birger Ekström.

Simhallen har öppet under en del av dagen. Utomhus blir det aktiviteter som orientering, dragkamp, rörelsebana, käpphäst med Boxholms ridklubb, hoppborg och manege med gladiatorspel och sumobrottning, hinderbana - och skidskytte. – Skidklubben, som har hand om skidskyttet, har förklarat för mig att man kommer att få springa en runda så att man får upp lite flås och att man sen får prova att skjuta lite, berättar Birger Ekström.

FÖRHOPPNINGEN HOS arrangörerna är att dagen ska locka fler medlemmar till föreningarna och att dem som besöker dagen får se vilka föreningar som finns.
– Ja. Själv hade jag till exempel ingen aning om att skidskytte var så populärt i Boxholm, så det ska bli kul att de är en av alla föreningar som visar upp sig, säger Birger Ekström.

PÅ STARTSIDAN JUST NU