Klik venligst
BOXHOLM 2022-5-24 KL. 00:06

Ett glädjevarv i Boxholm

Av Mia Karlsvärd

BOXHOLM Var och en, efter egen förmåga, tog sig runt Glädjevarvet som arrangerades för första gången i Bjursdalen i Boxholm.

Ett glädjevarv i Boxholm
Siv Frejd Kördes friskt iväg av Helene Rockler Rickardsson. Foto: MA KARLSVÄRD

Det mulnade på när deltagarna samlades för uppvärmning i Bjursdalen, inför Glädjevarvet. Men det påverkade inte humöret eller viljan att delta. Det var trångt bland deltagarna från särskilda boenden, LSS, gruppbostäder och daglig verksamhet.

–Det är klart jag ska vinna, sade Siv Frejd strax före loppet när hon laddade upp i sin rullstol.

Vann gjorde alla, oavsett tid eller hur man tog sig runt.

–Här handlar det om att springa, gå eller rulla runt, säger Helena Berminge som är enhetschef för gruppboende och LSS, medan hon deltog i förberedelserna för loppet.

Allt startade förstås med uppvärmning och det blev rent av lite trångt mellan bostadshusen i Bjursdalen när alla skulle sträcka ut åt sidorna, framåt och bakåt. Därefter var det dags för start. Och i väg bar det i en väldig fart, runt hela Bjursdalen, nerför och uppför.

Idén till Glädjevarvet föddes under pandemin, när man inte kunde göra så mycket och det inte gick att träffa folk.

-Och nu gör vi det till verklighet. Det är jätteroligt, säger Helena Berminge som hoppas att man har startat en tradition.

Många ville hjälpa till att förverkliga loppet. Svenska Kyrkan ställde upp med vätskekontroll för den som var törstig under loppet. Andra som hjälpte till på olika sätt var simhallen, Carl Tryggers stiftelse, kommunen och naturligtvis all personal.

Efter loppet fick alla deltagare pris, man käkade korv med bröd och åt därefter kaffe och kaka.

SARA ANDERBERG
Uppvärmningen gick som en dans. Foto: MIA KARLSVÄRDUppvärmning är A och O när man ska delta i ett lopp. I det här fallet gällde det Glädjevarvet. Foto: MIA KARLSVÄRD


PÅ STARTSIDAN JUST NU