Klik venligst
BOXHOLM 2020-6-22 KL. 08:24

Ann säljer hamburgare ur food truck

Av Lotta Hofström

BOXHOLM. Ann Lindholm driver en food truck i tre varianter: en stor food truck med sittplatser i Tranås, en mindre för försäljning på events och på annan ort – samt en flotte som hon åker ut med på Sommen.

Ann säljer hamburgare ur food truck
Ann Lindholm startade eget – nu säljer hon mat ur en lastbil. Foto: Lotta Hofström

För tre år sedan startade Ann Lindholm eget efter många år i restaurangbranschen.
– Nu känner jag nästan aldrig "Åh nej, nu måste jag gå till jobbet!". Lönen är det stora tappet, men annars finns inga nackdelar! Jag kommer nog inte att bli rik, men det här ångrar jag inte en sekund, säger hon.

SEDAN i februari rullar hon till Boxholm om tisdagarna. Food trucken står bredvid Mekonomens bilverkstad.
– Jag känner verkstadskillarna, som käkat mina hamburgare. De sa: Testa i Boxholm, stå hos oss! Vissa i Tranås trodde inte på det, och sa att det inte är någon idé. Men här har det varit jätteuppskattat, säger hon.
Ungefär 30-40 lunchgäster, ibland fler, köper nu lunch om tisdagarna.


ANN LINDHOLM har genom alla år haft en stor passion för maträtter, råvaror, smaker och dessutom haft intresse för ekonomin kring det. På hennes meny står framförallt hamburgare av olika slag. Allt i rätterna är mycket noga utvalt. Hon testade "säkert 40 hamburgare" innan hon valde biffen som finns i paradrätten Angusburgaren.
– Någon sa att "99 spänn för den här hamburgaren är som att skänka bort den" men i mindre städer kan man inte ta mer, säger hon.

DRESSINGARNA gör hon själv. Smakerna är bland annat vitlök och tryffel, bacon, chilibea, hickory och sweetchili ketchup.
För ett tag sedan ville en person starta en franchise, en egen food truck under namnet The Truck Good Food On Wheels, och skulle det bli verklighet skulle Ann Lindholm själv leverera såserna.
– Även om jag skulle skriva ned exakta måtten så är det inte säkert att det blir lika bra. Recepten sitter här uppe, säger hon och pekar på pannan.

Att kunderna tycker om maten är mycket viktigt för Ann Lindholm som är stolt över sina recensioner på internet.
– En gäst skrev att den hellre går till mig än till Jureskog. Även vi små kan slå de stora på fingrarna!


Också pommes frites-sorten är mycket noga utvald. "I början hade jag de vanliga skit-pomfritten som alla har. Det här är lite dyrare, men det är värt det", säger hon. Foto: Lotta HofströmAnn Lindholm har genom alla år haft en stor passion för mat. Efter att ha jobbat i restaurangbranschen öppnade hon eget. Foto: Lotta Hofström


PÅ STARTSIDAN JUST NU