Klik venligst
BOXHOLM 2021-8-27 KL. 00:19

Allsången i Boxholm lockar – och rymmer både egna uttryck och klassiska sånger

Av Anton Rimstedt

BOXHOLM. I Boxholm samlas människor återigen kring livemusik. Två timmars allsång för andra veckan i rad lockade en hel del musiksvältfödda till Folkets park. Och på torsdag är det dags igen.

Allsången i Boxholm lockar – och rymmer både egna uttryck och klassiska sånger
Lotta Karlsson från NewEra ville ha med både publik och fotograferande reporter på allsången. Foto: Anton Rimstedt.

Utomhus och med avstånd mellan sällskapen kan nu också musiken i uppträdandeform så sakteliga börja smyga tillbaka ut ur den pandemigrotta den har befunnit sig i nästan oavbrutet i ett och ett halvt år nu. Allsång i parken är konceptet som nu rullar under tre torsdagar i augusti.

Och det är bra drag kring kvällens program. Initiativtagaren själv, Mats ”Ludde” Lundén, sitter bakom trummorna och både sång, snack och presentationer sköts av Monica Flodin och Sofia Lindholm Åström.
– Jag och Monica har sjungit ihop i snart 20 år. Vi började att jobba på socialkontoret i Linköping båda två, sedan har vi spelat på fester och på bröllop och såna saker. För skojs skull, berättar Sofia Lindholm Åström för Östgötatidningen.

Roligt verkar de ha, den samspelta duon som river av allsånger som ”Eloise”, ”En del av mitt hjärta”, ”Ring ring” och ”Främling”. Allsångsledarnas sångröster är det sannerligen inget fel på, vilket inte minst märks när de Zara Larsson-och-Carola-inspirerat river av duetten ”Säg mig var du står”.

Men Monica Flodin och Sofia Lindholm Åström sköter inte sången under de två timmarna själva.
– Det som är fantastiskt är att publiken verkligen sjunger. Det har varit över förväntan. Att folk ändå kommer och har ett sug efter sånt här är tydligt, säger Monica Flodin.

Draghjälp får de, på sant allsångsmanér, också av olika gästartister under de tre torsdagarna. Denna andra torsdag är den lite rockiga trubaduren Kalle Sellbrink, med rötter i Boxholm på pappas sida, och Linköpingsbandet NewEra som både framför egna låtar och kör allsånger.

Kalle Sellbrink kör ett spännande framträdande med en egen låt, där han på förhand varnar känsliga lyssnare och redogör för att låten kan vara en kommentar till såväl Trumps tid som president, som coronapandemin som den nuvarande kritiska situationen i Afghanistan. Sedan river han av låten där han sjunger att det är åt helvete med mycket här i världen. Kompenserar eventuellt chockade lyssnare gör Kalle Sellbrink sedan genom att riva av Lasse Berghagens ”En kväll i juni”.

Efter två timmar av allsång står Monica Flodin och Sofia Lindholm Åström och pustar ut. I samma sekund som publiken började röra sig hemåt kom regnet (Ja, det är faktiskt sant, sån tajming var det) och det sammanfattade rätt bra det lyckade i allsången i parken i Boxholm.

Ni verkar ha rätt kul här uppe?

– Ja, jo, men vi har ganska kul när vi står här. Och vi hoppas ju att andra också får roligt av det, säger Sofia Lindholm Åström.
– Det här är helt nytt för oss. Både musiken stilmässigt och själva ledandet av ”programmet” är annorlunda mot det som vi har gjort tidigare. Men det är väldigt roligt, fyller Monica Flodin i.

Allsång i parken kör för tredje, och sista, gången nu på torsdag två timmars uppträdanden.


Anton RimstedtPubliken. Foto: Anton Rimstedt.Monica Flodin och Sofia Lindholm Åström underhöll hela kvällen. Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU