Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-8-19 KL. 13:57

De har fått årets talangpris

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Mjölby AI Curlingförening har fått ta emot årets talangpris av Lions i Mjölby. Två av föreningens lag, Team Landenius och Team Moberg, med fyra spelare i varje lag har fått 2000 kronor vardera.

De har fått årets talangpris
Alfons Johansson, Axel Landelius, Emma Landelius och Emma Moberg representerade de två curlinglag som i år fick Lions talangpris.Foto: Carolina Fransson

Fyra av de åtta spelarna, Alfons Johansson, Axel Landelius, Emma Landelius och Emma Moberg, hade tillsammans med föreningens ordförande Lars Landenius samlats en eftermiddag i augusti vid Hembygdsgården i Mjölby för att ta emot priset, som från början hette Östlundmedaljen. Priset har delats ut sedan 1949, med några få undantag några år, och delas ut till lokala talanger. Egentligen skulle det ha delats ut i samband med valborgsfirandet i våras, men då det ställdes in flyttades också utdelningen av priset fram.
– Det är kul att få uppskattning för det man gör. De här pengarna kommer nog att gå rakt in i säsongsbudgeten och finansiera kommande resor, säger Lars Landenius, ordförande i föreningen.
Föreningens lag har tävlat både i och utanför Europa, men nu har det varit stopp med det ett tag i samband med reserestriktionerna under coronapandemin.
Inför valet av årets talanger har Lions tittat på hur curlinglagen presterat under det gångna året och imponerats av framgångarna. Att föreningen skulle få priset var självklart, menar de.

Vad händer i din förening? Har du något du tycker vi borde skriva om? Maila dina tips till redaktion@ostgotatidningen.se

PÅ STARTSIDAN JUST NU