Klik venligst
ÖDESHÖG 2021-11-2 KL. 08:01

Hästholmens bygdegård blir årets bygdegårdsförening

Av Ksenia Emelianova

HÄSTHOLMEN. Hästholmens bygdegård är utvald till årets bygdegårdsförening 2021 av Bygdegårdarnas riksförbund. Representanter från Hästolmens bygdegård ska åka på nationell träff arrangerad av Bygdegårdarnas riksförbund på Sånga-Säby väster om Stockholm den 12–14 november.

Hästholmens bygdegård blir årets bygdegårdsförening
Hästholmens bygdegård. Foto: Camilla Linusson.

Under en galakväll den 13 november tar Hästholmens bygdegård emot priset.

Juryns motivering lyder: ”Hästholmens bygdegård och byalag är navet i bygden. Bygdegården är en rik mötesplats med ett blomstrande kulturliv. Föreningen är kraften som för bygdens talan och skapar dialog mellan medborgare och politiker. När coronapandemin lamslog stora delar av det svenska föreningslivet ställde Hästholmens bygdegård och byalag inte in utan om. Fram växte byalagshjälp, rekoring och ploggning. Så formas ett i alla dimensioner hållbart samhälle. Nu har bygdegården öppnat upp sin breda verksamhet igen, till glädje för människor i alla åldrar”.

– Det känns stort att bli utvald av alla Sveriges 1444 bygdegårdar. En stor ära! Det är också en bekräftelse på att vi jobbar "rätt", att vi erbjuder ett rikt utbud för olika åldrar och intressen. Vi är så mycket mer än bara ett hus, vi månar om hela samhället, säger Camilla Linusson, ordförande för Hästolmens bygdegårdsförening.

Ksenia Emelianova


PÅ STARTSIDAN JUST NU